Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön - www.takarekbank.hu

Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön Hitelprogram

(Kódszám: GINOP-9.1.1-21)

A Kormány döntése szerint az MFB új hitelprogramot indít a világjárvány gazdasági hatásait leginkább megszenvedő ágazatokban működő vállalkozások számára.

 

A Hitelprogram célja Forgóeszköz hitel nyújtása a COVID-19 világjárvány miatt nehéz gazdasági helyzetbe került, a válság által leginkább sújtott ágazatokban tevékenykedő mikro-, kis- és középvállalkozások valamint egyesületek talpon maradásának biztosítására, illetve a járvány utáni működésre történő felkészülésük támogatására.

 

A benyújtás helyszíne: MFB Pontok

Rendelkezésre álló keretösszeg: 100 milliárd Ft

Kölcsön összege: 1-10 millió Ft, de maximum a 2019-es teljes lezárt évi árbevétel. A hitelprogram keretén belül egyszeri igénybevételre van lehetőség.

Saját forrás: 0%

Kamat: 0% ügyleti kamat

Kölcsön típusa: Éven túli lejáratú forgóeszköz típusú kölcsön

Kezelési költség, rendelkezésre tartási jutalék, előterjesztési díj, szerződésmódosítási díj: Nem kerül felszámításra

Futamidő: a kölcsönszerződés megkötésétől számított maximum 120 hónap

Rendelkezésre tartási idő: a kölcsönszerződés megkötésétől számított maximum 3 hónap

Türelmi idő: A rendelkezésre tartási idő végétől számított maximum 36 hónap

Benyújtási határidő: 2021.11.30.

Kölcsönfelvevők köre: Mikro-, kis- és középvállalkozások, amelyek bejegyzett főtevékenysége 2019.01.01-én és kérelem napján is az alábbi 55 TEÁOR kód egyike: (A 2019-es lezárt beszámoló szerinti pozitív üzemi eredmény szintén feltétel.)

 

Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön hatályos TEÁOR lista.

 

Finanszírozható projektek megvalósítási helye: A Végső Kedvezményezett Magyarországon bejegyzett székhelye vagy telephelye (a rendelkezésre álló keret 40% VEKOP régióban – Budapest és Pest megye területén, 60%-a GINOP régióban– Budapest és Pest megyén kívül).

Több megvalósítási helyszínre is igénylehető a kölcsön, de azoknak azonos régióban szükséges lenniük (vagy minden helyszín Budapest és Pest megye területén helyezkedik el, vagy minden helyszín Budapestet és Pest megyét kivéve Magyarország további területén található.)

 

Fedezeti elvárások: Készfizető kezesség, VAGY a tőkekitettség 20%-a az egyes biztosítékok fedezeti szorzóval diszkontált befogadási értékéből számítva.
Elfogadható fedezeti formák: Ingatlan jelzálog, fizetési számla követelésen alapított óvadék, hitelintézet által vállalt garancia. (Egyesületek esetén készfizető kezesség nem ajánlható fel, kizárólag a felsorolt fedezeti formák nyújthatók.

 

További részletek az alábbi linken érhetőek el:

 

https://www.mfb.hu/vallalkozasok/mukodo/hitel/kamatmentes-ujrainditasi-gyorskolcson-hitelprogram-t199-p199


A tájékoztatás nem teljes körű, kérjük, a további feltételekért és részletekért tekintse meg a Magyar Fejlesztési Bank tájékoztatóit.

Tisztelt Ügyfelünk!

A Takarékbank a koronavírus-járvány további terjedésének megakadályozása érdekében több intézkedést hozott, melyeket megtekinthet a Részletek gombra kattintva.

 

Kérjük, lehetőség szerint intézze pénzügyeit a Takarék Netbankban, a VideoBankon keresztül, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat a nap 24 órájában a 06 1 311 3110-es telefonszámon.

 

RÉSZLETEK