Mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése Pest megyében Hitelprogram

Tájékoztatjuk a tisztelt támogatást igénylőket, hogy a Széchenyi 2020 keretében megjelent &#8222Mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése Pest megyében célú Hitelprogram” című (VEKOP-1.2.3-16 kódszámú) felhívás esetében a beérkezett pályázatok forrásigénye meghaladta a rendelkezésre álló keretet, ezért a hitelkérelmek befogadását ideiglenesen szüneteltetjük.

 

Mikro, Kis- és Középvállalkozások Versenyképességének Növelése Pest megyében Hitel célkitűzése a KKV-k versenyképességének növelése, illetve a korszerű termék- és szolgáltatásfejlesztési képességek megteremtése és bővítése. A Program célja olyan mikro-, kis- és középvállalkozások korszerű és kapacitásbővítő beruházásainak támogatása, amelyek pénzügyi szempontból életképesek, jövedelemtermelők, ugyanakkor a pénzpiacokon egyáltalán nem vagy nem kellő mennyiségben jutnak finanszírozási forráshoz.

 

A hiteltermék legfontosabb jellemzői:

  • A hitel kamata: 0%/év.
  • Hitelösszeg: minimum 1 millió Ft - maximum 50 millió Ft.
  • Egyszerűsített bírálati eljárás.
  • A kereskedelmi banki gyakorlathoz képest enyhébb fedezeti elvárások.

 

Hitel típusa: éven túli lejáratú beruházási hitel korszerű, kapacitásbővítő gépi berendezések megvásárlásához

 

A hitelfelvevők köre: egyéni vállalkozó, gazdasági társaság, szövetkezet.

 

Finanszírozott projektek megvalósítási helye: a projekt Pest megyében valósul meg (a hiteligénylőnek Magyarországon, Pest megyében bejegyzett székhelye, telephelye vagy fióktelepe van).

 

Kezelési költség, rendelkezésre tartási jutalék, előtörlesztési díj: nem kerül felszámításra.

 

Futamidő: a megvásárolt gépi berendezés amortizációs idejétől függően új eszköznél legfeljebb 7 év, használt eszköznél legfeljebb 5 év.

 

Elvárt saját forrás mértéke: 15%.

 

A pályázat részleteiről további információkat olvashat az mfbpont.hu oldalon.