A B3 TAKARÉK Szövetkezet az Önkormányzatok számára megoldást kínál pénzügyi igényeikre szabott, teljes körű számlavezetési, finanszírozási és megtakarítási szolgáltatásaival.

Önkormányzati pénzforgalmi számla

 

A B3 TAKARÉK Szövetkezet üzletpolitikájában kiemelt szerepet töltenek be az önkormányzati ügyfelek, így partnereinknek egyedi ajánlatokat teszünk. Mi nem csupán egy pénzintézet vagyunk, hanem szerves részei azoknak a térségeknek, ahol egymás mellett tevékenykedünk az önkormányzatokkal. Együtt élünk a vidéki lakosokkal, személyesen ismerjük ügyfeleinket, akik az Önök választópolgárai. Éppen ezért a köztünk lévő kapcsolatot a pénzügyekben is a kölcsönös bizalom jellemzi.

 

Az önkormányzati üzleti partnerek speciális igényeire alakított számlavezetési és egyéb kényelmi szolgáltatásokat nyújtunk.  Teljes körű számlavezetési szolgáltatás kedvező, vagy egyedi kondíciókkal, rugalmas igénykezeléssel, színvonalas ügyintézéssel. A termékpaletta folyamatos bővítésénél figyelembe vesszük az önkormányzatok sajátosságait, így kedvező és gazdaságos megoldásokat kínálunk a számlavezetésben, a finanszírozásban és betételhelyezésben egyaránt.

 

Önkormányzati ügyfeleink részére elsősorban elektronikus számlavezetést ajánljuk - díjmentesen Internet, vagy Homebank szolgáltatási lehetőség - de természetesen van lehetőség a hagyományos (papír alapú) ügyfélkapcsolatra is.

 

Elektronikus kártyaelfogadó eszközzel történő (POS) szolgáltatás nyújtása, amivel lehetséges postai költség nélkül helyben: étkezési és egyéb térítési díjak, vagy adók befizetése, telepített POS terminálon át, helyben.

 

A számlához kapcsolódó pénzforgalmi szolgáltatások:

 • Forint átutalási megbízás (eseti és csoportos)
 • Készpénz be- és kifizetés
 • Deviza átutalási megbízás forintszámláról
 • Betétlekötés és azok módosításai
 • VIBER megbízás
 • Beszedési megbízások

 

A bankszámlához igényelhető bankkártya: MasterCard Business, vagy MasterCard Electronic Business bankkártya. Üzleti kártyáink az Önök kényelmét és biztonságát szolgálják, a készpénz nélküli fizetésen túl megkönnyítik a készpénzfelvételt is. Készpénzfelvételre a B3 TAKARÉK ATM hálózatán kívül számos további elektronikus elfogadóhelyen nyílik lehetőség belföldön és külföldön egyaránt. SMS szolgáltatásunk igénybevételével azonnal értesülhetnek a bankszámla terhére végrehajtott tranzakciókról, vagy igénye szerint a jóváírásokról.

 

Az önkormányzatok számlanyitásához szükséges dokumentumok:

 • Képviselő testület által hozott határozat hitelesített másolata, mely döntött a számlavezető pénzintézet megváltoztatásáról
 • Szervezeti és működési szabályzat, illetve annak módosításait tartalmazó képviselő-testületi rendelet hitelesített másolata
 • Képviselő testület alakuló üléséről készült jegyzőkönyv hitelesített másolata
 • Magyar Államkincstár által kiadott igazolás az Önkormányzat költségvetési szervek törzskönyvi nyilvántartásba vételéről (pénzintézet-váltás előtti utolsó, teljes adatokat tartalmazó törzskönyvi igazolás)
 • Magyar Államkincstár által kiadott igazolás a Nemzetiségi Önkormányzat, Egyéb költségvetési szervek - amennyiben léteznek - törzskönyvi nyilvántartásba vételéről (pénzintézet-váltás előtti utolsó, teljes adatokat tartalmazó törzskönyvi igazolás)
 • Közjegyző által hitelesített aláírási címpéldány

 

Mindazonáltal egy hosszú távú, a település érdekeit is szolgáló együttműködés lehetőségét ajánljuk fel minden önkormányzatnak és a hozzájuk kapcsolható szervezeteknek.

 

 

Kapcsolatfelvételért fordulhat a Fiókhálózat elérhetőségein keresztül a településeken megtalálható fiókokhoz.

Hiteltörlesztési moratórium

A Takarékbank haladéktalanul gondoskodott a hitelekkel kapcsolatos rendkívüli Kormányrendelet végrehajtásáról. A Kormány rendelete azonban lehetőséget biztosít a hiteltörlesztés folytatására is.

RÉSZLETEK