Az Önkormányzatok részére különböző felmerülő hitelcéljaikhoz alakítottuk ki termékpalettánkat: A megfelelő hitelkonstrukció kiválasztásában munkatársaink széleskörű tanácsadással állnak rendelkezésére.

  • Folyószámla hitel

Biztosítja az Önkormányzat számára a zökkenőmentes napi működés anyagi feltételeit. Meghatározott időtartamra, meghatározott összegű hitelkeretet tart nyilván pénzintézetünk a partner pénzforgalmi számláján. A hitelkeret összegének erejéig fedezet hiányában is teljesítjük az Önkormányzat átutalási megbízásait. Átmeneti likviditási problémák áthidalására, váratlan kiadások fedezetére szolgál. Hitelkamatot csak az igénybevett összeg után kell fizetni.

 

  • Rulírozó hitel

A pénzintézetnél vezetett számla mellé biztosított hitelkeret, melyet az ügyfél tetszőlegesen használhat fel, illetve a felhasznált pénz törlesztése is tetszőleges ütemben zajlik. A törlesztett pénz újra felhasználhatóvá válik.

 

  • Forgóeszköz hitel

Pénzintézetünk forgóeszköz finanszírozására nyújtja. Amennyiben átmeneti forráshiánya keletkezik és ez egy éven belül előreláthatóan többször is megismétlődik, érdemes ezt a hitelt igénybe venni. Az igénylés feltétele a B3 TAKARÉK Szövetkezetnél vezetett pénzforgalmi bankszámla.

 

  • Pályázati támogatásokat előfinanszírozó hitel

Kedvező kamatozású, a támogatás fedezete mellett nyújtott éven belüli vagy rövid lejáratú hiteltermék, amelyet azoknak az Önkormányzatoknak ajánlunk, amelyek már támogatási határozattal vagy aláírt támogatási szerződéssel rendelkeznek. A B3 TAKARÉK Szövetkezet lehetőséget biztosít arra, hogy a beruházás megvalósulásáig az átmeneti időszakot - a támogatás folyósításáig - előfinanszírozással megoldja.

 

  • Lombard hitel

Az önkormányzatok a pénzintézetünk által elfogadott óvadéki biztosíték nyújtása mellett forint hitelt igényelhetnek. Egyszerűsített hitelbírálati eljárással kerül engedélyezésre.

 

  • Beruházási hitel

Az önkormányzatok fejlesztési, felújítási, vállalkozási és egyéb éven túli feladatainak megvalósításához kínáljuk. A hitelkérelemhez szükséges csatolni a beruházással, felújítással kapcsolatos dokumentumokat is.

 

  • Faktorálás

Rövidtávú finanszírozási eszköz, melynek előnyeiből - például a rugalmasságból vagy a gyorsaságból  - tudnak profitálni. A szolgáltatás által megvásároljuk ügyfeleink halasztott fizetésű számlaköveteléseit, ezekre a vásárláskor azonnal vételár előleget fizetünk, így nem kell kivárni a hosszú fizetési határidőt. A számla esedékességekor a vevő a pénzintézetnek fizeti ki a számlát.

Hiteltörlesztési moratórium

A Takarékbank haladéktalanul gondoskodott a hitelekkel kapcsolatos rendkívüli Kormányrendelet végrehajtásáról. A Kormány rendelete azonban lehetőséget biztosít a hiteltörlesztés folytatására is.

RÉSZLETEK