Törlesztő részletek felfelé kerekítésével kapcsolatos tájékoztatás

Tisztelt Ügyfelünk!

Engedje meg, hogy tájékoztassuk a Takarékbank Zrt.-vel kapcsolatos, Önt is érintő, fontos változásokról.


A Takarékbank Zrt. 2019. november 1. napjától hatályos valamennyi Általános Szerződési Feltételeit, Hirdetményeit, nyitva tartását, a Megbízások teljesítési rendjét, amely tartalmazza az alkalmazott árfolyamokat és a készpénzkezelés szabályait, közzétette a bank honlapján és ügyfélforgalom számára nyitva álló valamennyi fiókjában.


A HITEL- ÉS KÖLCSÖNSZERZŐDÉSEKKEL KAPCSOLATOS TÁJÉKOZTATÁS

 

Tájékoztatjuk a hitel - és kölcsönszerződéssel rendelkező ügyfeleinket, hogy az egyesülés következtében 2019. november 01. napjától kezdve a szerződésekbe hitelezőként a jogutód Takarékbank Zrt. lép be, és ettől a naptól kezdve ezen ügyfeleink a Takarékbank Zrt. ügyfeleivé válnak. Ennek megfelelően kölcsöntörlesztési- és minden más szerződéses kötelezettségeiket a Takarékbank Zrt. részére kötelesek teljesíteni.


Továbbá felhívjuk szíves figyelmét, hogy a jogelőd Takarékszövetkezet a vonatkozó Általános Szerződési Feltételeiben szereplő mindazon rendelkezés, amely a törlesztő részletek felfelé kerekítve történő teljesítésére vonatkozott, az egyesülést követően a Takarékbank Zrt. nem alkalmazza, így Önnek a mindenkor aktuális, kerekítés nélküli törlesztő részletet kell a jövőben a bank részére teljesítenie azon szerződési esetében is, amelyeknél eddig a törlesztő részlet a kerekítés szabályai szerint lettek megállapítva. Tájékoztatjuk, hogy azon hitelszerződések, melyek esetében a jogelőd Takarékszövetkezet alkalmazta a törlesztő részlet kerekítés szabályait, úgy 2019. december 31-ig ezen hitelszerződések esetében a hitel törlesztő részleteinek megállapítása az eddig alkalmazott kerekítés alkalmazása mellett történik, míg a kerekítés nélküli törlesztő részlet megállapítása 2020. január 1-től válik esedékessé, mely törlesztő részlet változásról a törlesztő részlet esedékességét megelőzően tájékoztatást küldünk az Ön részére az érintett szerződése vonatkozásában.

 

Amennyiben bármely okból a kerekítési rendelkezés megszűnését nem fogadja el, úgy lehetősége van a szerződése díjmentes írásbeli felmondására, tartozásának egyösszegeben történő egyidejű megfizetése mellett.


A változással kapcsolatos érdeklődése esetén kérjük, hívja a +36-1/311-311-0 telefonszámot, vagy keresse fel bármely Takarékbank fiókot, ahol munkatársaink készséggel válaszolnak felmerülő kérdéseire.

 


Budapest, 2019. 10. 15.

 

Tisztelettel:

 

Takarékbank Zrt.

Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy az Azonnali Fizetési Rendszerben tervezett karbantartás miatt várhatóan 2022.05.21. 23:30 - 2022.05.22. 04:00 óra között 1-3 perces szolgáltatás kiesés várható. Ezen időszak alatt az azonnali fizetési tranzakciók elutasításra kerülhetnek.

 

Részletek