Tájékoztatás kötelező ügyfél átvilágításról

Tisztelt Ügyfelünk!

2017. június 26-án hatályba lépett a 2017. évi LIII. törvény a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról.

 

Tájékoztatjuk, hogy 2019. június 25-én a Parlament elfogadta A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2017.évi LIII. törvény módosítását, mely szerint a pénzintézeteknek 2019. október 31. napjáig kell elvégezniük valamennyi meglévő ügyfelük tekintetében az ismételt átvilágítást, különös tekintettel a rögzítendő adatok körének bővülése és az okiratok másolására vonatkozó kötelezettség teljesítése érdekében.

 

A törvényi kötelezettség teljesítéséhez az Ön személyes közreműködése szükséges.

 

Milyen következményekkel jár, ha az átvilágítást nem sikerül megfelelő időben elvégezni?

 

Amennyiben az ismételt ügyfél-átvilágítás nem történik meg a Törvény által meghatározott határidőig, úgy 2019. október 31. napját követően nem teljesíthetjük az Ön által kezdeményezett ügyleteket, ügyleti megbízásokat. Ez azt jelenti többek között, hogy mindaddig, amíg az átvilágítást teljes körűen nem tudjuk elvégezni, a számlája, illetve a megtakarítása vonatkozásában Ön által kezdeményezett semmilyen megbízást nem áll módunkban teljesíteni, bankkártyáját nem fogja tudni használni, és az esetleges számla feletti rendelkezők sem élhetnek rendelkezési jogukkal.

 

A hatékony együttműködés és a kellemetlenségek elkerülése érdekében kérjük, figyelmesen olvassa el az alábbi linken elérhető, részletes tájékoztatót!

 

Amennyiben az átvilágítási intézkedéseket bankfiókjainkban 2018. szeptember 1. után  végezték el, illetve postai úton beküldte a szükséges nyilatkozatot és okmánymásolatot, akkor tekintse figyelemfelhívásunkat tárgytalannak.

 

Üdvözlettel:

 

Takarékbank Zrt.


Kapcsolódó dokumentumok:

Felhívás Kötelező Ügyfél Átvilágításról

Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy 2019. június 25-én a Parlament elfogadta A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2017.évi LIII. törvény módosítását, mely szerint a Hitelintézeteknek 2019. október 31. napjáig kell elvégezniük valamennyi meglévő Ügyfelük tekintetében az ismételt átvilágítást! Kérjük, hogy amennyiben az Ön esetében ez nem történt még meg, olvassa el részletes tájékoztatónkat az alábbi gombra kattintva!

Részletek