Tájékoztatás Diófa Alapkezelő tulajdonosi szerkezet változásáról

A stratégiájába illeszkedő döntést hozott a Takarék Csoport, amikor megállapodást kötött a Diófa Alapkezelő eladásáról. A Takarékbank továbbra forgalmazza és kezeli az Alapkezelő befektetési jegyeit, így az ügyfelek számára nem jár érzékelhető változással a tulajdonosváltás.

 

A Takarék Csoport, amely korszakos átalakuláson, üzleti és szervezeti megújuláson megy keresztül, folyamatosan figyeli a hazai piacot, és stratégiájával összhangban keresi a jó üzleti lehetőségeket. Ilyen döntés a vagyonkezeléssel és befektetésekkel foglalkozó Diófa Alapkezelő Zrt. 89,96 százalékos tulajdonrészének eladása is, amelyet az Indotek Grouphoz tartozó Tarragona Holding vásárolt meg az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Banktól. A megállapodást 2019. december 30-án kötötték meg.

 

A Takarék Csoport ugyanakkor továbbra is elkötelezett a Diófa Alapkezelő befektetési alapjai mellett. Az ország legnagyobb fiókhálózatát működtető MTB a továbbiakban is forgalmazza és kezeli az Alapkezelő befektetési jegyeit, továbbá biztosítja a teljes banki hátteret az Alapkezelőnek és ügyfeleinek. Így a tulajdonosváltás az ügyfeleknek nem jár érzékelhető változással. A Takarék Csoport és a Diófa Alapkezelő továbbra is, a korábbiakhoz hasonlóan együttműködik értékesítéstámogatás és termékfejlesztési területeken, hogy a hálózati befektetési alap értékesítését maximálisan támogatni tudja.

 

Az elmúlt években több mint 120 kisebb-nagyobb takarékból álló takarékszövetkezeti szektor többlépcsős integrációja eredményeként 2019 novemberében indult el a Takarék Csoport országos lefedettségű univerzális kereskedelmi bankja, a Takarékbank, amely az ország ötödik legnagyobb pénzintézeteként 1,1 millió ügyfelet szolgál ki.

 

Az új Takarékbank Zrt. továbbra is biztosítja a fővárosi és vidéki lakosok, vállalkozások és intézmények korszerű pénzügyi termékekkel való ellátását, hozzájárul az esélyegyenlőség megteremtéséhez és a vidék felzárkóztatásához. Optimálisan ötvözi a takarékszövetkezetek másfél évszázados hagyományait a korszerű, innovatív kereskedelmi banki gyakorlattal. A hazai piac, a helyi igények beható ismerete, a személyes kapcsolatok, az ügyfelekhez való családias hozzáállás optimális arányban kapcsolódik az olyan korszerű értékekkel, mint a közösségi bank, az innovatív, elhivatott, szakértő hozzáállás és a hatékonyság.

Hiteltörlesztési moratórium

A hiteltörlesztési moratórium kapcsán telefonos Ügyfélszolgálatunkon az érdeklődők száma jelentősen megnövekedett. A moratóriumról való lemondáshoz kitöltött nyilatkozatát megküldheti postai úton (Takarékbank Zrt. 1117 Bp, Magyar tudósok körútja 9.), vagy e-mailen (kozpont@takarek.hu) keresztül is. A beérkezett nyilatkozatok feldolgozása folyamatban van. Kérjük, ne küldje el többször! Köszönjük türelmét.

RÉSZLETEK