Tájékoztatás Diófa Alapkezelő tulajdonosi szerkezet változásáról

A stratégiájába illeszkedő döntést hozott a Takarék Csoport, amikor megállapodást kötött a Diófa Alapkezelő eladásáról. A Takarékbank továbbra forgalmazza és kezeli az Alapkezelő befektetési jegyeit, így az ügyfelek számára nem jár érzékelhető változással a tulajdonosváltás.

 

A Takarék Csoport, amely korszakos átalakuláson, üzleti és szervezeti megújuláson megy keresztül, folyamatosan figyeli a hazai piacot, és stratégiájával összhangban keresi a jó üzleti lehetőségeket. Ilyen döntés a vagyonkezeléssel és befektetésekkel foglalkozó Diófa Alapkezelő Zrt. 89,96 százalékos tulajdonrészének eladása is, amelyet az Indotek Grouphoz tartozó Tarragona Holding vásárolt meg az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Banktól. A megállapodást 2019. december 30-án kötötték meg.

 

A Takarék Csoport ugyanakkor továbbra is elkötelezett a Diófa Alapkezelő befektetési alapjai mellett. Az ország legnagyobb fiókhálózatát működtető MTB a továbbiakban is forgalmazza és kezeli az Alapkezelő befektetési jegyeit, továbbá biztosítja a teljes banki hátteret az Alapkezelőnek és ügyfeleinek. Így a tulajdonosváltás az ügyfeleknek nem jár érzékelhető változással. A Takarék Csoport és a Diófa Alapkezelő továbbra is, a korábbiakhoz hasonlóan együttműködik értékesítéstámogatás és termékfejlesztési területeken, hogy a hálózati befektetési alap értékesítését maximálisan támogatni tudja.

 

Az elmúlt években több mint 120 kisebb-nagyobb takarékból álló takarékszövetkezeti szektor többlépcsős integrációja eredményeként 2019 novemberében indult el a Takarék Csoport országos lefedettségű univerzális kereskedelmi bankja, a Takarékbank, amely az ország ötödik legnagyobb pénzintézeteként 1,1 millió ügyfelet szolgál ki.

 

Az új Takarékbank Zrt. továbbra is biztosítja a fővárosi és vidéki lakosok, vállalkozások és intézmények korszerű pénzügyi termékekkel való ellátását, hozzájárul az esélyegyenlőség megteremtéséhez és a vidék felzárkóztatásához. Optimálisan ötvözi a takarékszövetkezetek másfél évszázados hagyományait a korszerű, innovatív kereskedelmi banki gyakorlattal. A hazai piac, a helyi igények beható ismerete, a személyes kapcsolatok, az ügyfelekhez való családias hozzáállás optimális arányban kapcsolódik az olyan korszerű értékekkel, mint a közösségi bank, az innovatív, elhivatott, szakértő hozzáállás és a hatékonyság.

Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk,hogy tervezett karbantartás miatt a Takarék Netbank/e-Bank/Mobilapp szolgáltatásban 2021.12.05. 00:00 órától 2021.12.05. 04:00 között fennakadások várhatóak, rövidebb szakadozások fordulhatnak elő, továbbá a Takarékbank SMS szolgáltatása sem lesz rövidebb ideig elérhető. A Netbank belépéshez, illetve a tranzakciók indításához szükséges SMS-ek és a kártyatranzakciós tájékoztató,továbbá a netes bankkártyás vásárlást jóváhagyó SMS-ek nem kerülnek majd azonnal kiküldésre.

Köszönjük megértését és türelmét!

 

Takarékbank Zrt.