Az önkormányzatok szabad bankválasztására 1993-ban nyílt meg a lehetőség. Pénzintézetünk számos önkormányzatnak számlavezető pénzintézete.Takarék Csoport közel 1200 helyi önkormányzat számlavezető bankja, a szektorban elért piaci részesedésünk 37%-os. A Takarék Csoport nem egyszerűen ügyfélként tekint a helyi önkormányzatokra, hanem stratégiai partnerként működik együtt velük. Az önkormányzatokkal kialakított üzleti kapcsolatai a számlavezetésen túl kiterjednek az önkormányzatok finanszírozására, különféle támogatás-megelőlegező és beruházási hitelek biztosítására, valamint az általuk foglalkoztatott köztisztviselők és közalkalmazottak teljes körű kiszolgálására is. Meghatározó országos jelenléte következtében a Takarék Csoport jelentős összeggel járul hozzá a települések adóbevételeihez és kiemelt figyelmet fordít a helyi gazdaságok fejlődésére.

 

A Takarék Önkormányzati Bankszámlák jellemzői:

 

  • A Takarék Önkormányzati Bankszámla kizárólag önkormányzatok és tagintézményei számára nyújt számlavezetési szolgáltatást.
  • A Takarékbank a pénzforgalmi számla mellett egyéb, a vonatkozó jogszabályok által lehetővé tett – a pénzforgalmi számlához kapcsolódó – alszámlákat, és egyéb fizetési számlákat is megnyitja és kezeli.
  • Önkormányzati devizaszámlavezetés a következő devizanemekben lehetséges:  EUR, USD, GBP
  • Takarék e-Bank szolgáltatás díjmentesen kapcsolódik a számlához.
  • A Takarékbank fenntartja magának a jogot az az egyes Önkormányzati ügyfelekkel történő, a pénzforgalmi szolgáltatások díjaira, kamataira vonatkozó egyedi megállapodások alkalmazására.

Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy az Azonnali Fizetési Rendszerben tervezett karbantartás miatt várhatóan 2022.05.21. 23:30 - 2022.05.22. 04:00 óra között 1-3 perces szolgáltatás kiesés várható. Ezen időszak alatt az azonnali fizetési tranzakciók elutasításra kerülhetnek.

 

Részletek