Október a kiberbiztonság hónapja

Október a kiberbiztonság hónapja - www.takarekbank.hu

Október a kiberbiztonság hónapja a Takarékbanknál is

2012 óta minden év októberében megszervezésre kerül a kiberbiztonsági hónap. Az Európa-szerte futó kampány célja a kiberbiztonság, azaz az online fenyegetések elleni védekezés tudatos növelése, valamint a digitális tér veszélyeinek széles körben történő ismertetése. Magyarország 2016-ban csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez.

 

Az elmúlt években robbanásszerűen nőtt a digitális csatornák száma, az online fizetési, szolgáltatás-igénylési lehetőségek tárháza, így a banki ügyfelek esetében is egyre hangsúlyosabb szerepet kap a kiberbiztonság. Ezt tovább erősítette országunkban 2020. tavaszán kialakult pandémiás helyzet, mellyel még inkább teret nyertek az online ügyintési módok, fizetési lehetőségek.

 

A Takarékbank az elmúlt években az online bankolás rohamos fejlődésével párhuzamosan folyamatosan fejlesztette digitális csatornáit, többek között a Takarék Netbankot, a Takarék VideoBankot vagy a takarekbank.hu weboldalt. Az utóbbi időben, az alapvetően hagyományos, elsősorban bankfióki ügyintézést előnyben részesítő ügyfélköre is egyre nagyobb igényt támaszt a digitális csatornák használatára.

 

A digitális fejlesztések számossága, és az online fizetés nagy léptékű elterjedése miatt kiemelten fontos ügyfeleink védelme az online térben is. A digitális csatornák térnyerése ugyanis magában hordozza az adatbiztonság és online fizetés kapcsán felmerülő veszélyek sokszorozódását is.

 

A bankunknál alkalmazott különféle biztonsági megoldások révén jelentősen csökken a kockázatok mértéke, azonban a minél teljesebb körű online biztonság megteremtéséhez ügyfeleinkkel közösen kell fellépnünk a digitális fenyegetések ellen. Aktív közreműködésük szükséges ahhoz, hogy együtt lépést tudjunk tartani a változásokkal és ügyfeleink online is a lehető legnagyobb biztonságban legyenek.

 

 

Használja tudatosan és körültekintően az online tér alkalmazásait!

 

 

 • Mindig legyenek elérhetőségei aktuálisak bankunknál!

  Az online csatornák használatához, mint a Netbank – illetve hamarosan az internetes kártyás vásárlásokhoz is - szükség van ugyanis egy olyan élő mobiltelefonszámra, amelyre Ön megkapja a belépésekhez, jóváhagyásokhoz szükséges kódokat. Szükség esetén telefonszámát a bankfiókokon kívül Bankunk telefonos Ügyfélszolgálatán (+36 1311 3110) vagy VideoBankon keresztül is tudja egyeztetni.

 

 • Jelszavait, azonosítóit (pl. a Netbankhoz szükséges jelszót) mindenképp jegyezze meg,

  annak érdekében, hogy a jelszókéréshez kapcsolódó esetleges plusz költségeket elkerülje.

 

 • A Takarékbank sosem kér személyes adatokat, Takarék Netbank belépési jelszót, bankszámlaszámot vagy PIN kódot e-mail-ben vagy más csatornán, így azokat soha ne adja meg e-mailben senkinek!

 

 • Használjon biztonságos eszközt és hálózatot Internetes tevékenységeihez!

 

 

Ezekre azért is nagyon fontos odafigyelni, mert a jövőben még nagyobb sebességre kapcsolunk és felgyorsítjuk digitális fejlesztéseinket. Ezek bizonyos részére jogszabályi előírás miatt van szükség (pl. online kártyás vásárlások hitelesítése), másokat pedig ügyfeleink kényelme, illetve online biztonságának fokozása érdekében tesszük:

 

 • A VideoBank következő bővítéseivel - többek között online számlanyitási lehetőséggel - és az egyéb online igénylési fejlesztésekkel az ügyfeleink további kényelmét igyekszünk kiszolgálni.

 

 • Az Azonnali fizetési rendszert (AFR) is tovább fejlesztjük, melynek során lehetővé válik majd a fizetési kérelemre történő átutalás és a másodlagos azonosítók Netbankon belül is kezelhetővé válnak.

 

 • Hamarosan bevezetésre kerül bankunknál az Apple Pay,valamint

 

 • bevezetjük a biometrikus, azaz az ujjlenyomattal vagy arcfelismeréssel történő azonosítási lehetőséget a Mobilappnál.

 

 • 2021. folyamán pedig - ügyfeleink igényeit figyelembe véve - Weboldalunk is megújul, mely ügyfélbarátabb funkciókkal bővül és modernebb megjelenéssel várja majd látogatóit.

 

 

További hasznos online tanácsok a Hasznos tanácsok linkre kattintva találhatók, amelyekkel tovább növelheti digitális biztonságát.

 

 

Tegyünk együtt a biztonságos és kényelmes bankolásért!

Azonnali fizetési rendszert érintő karbantartás

Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy tervezett karbantartás miatt a Takarék Netbank,  Mobilapp, e-Bankszolgáltatásokat érintően 2022.10.02. 00:00 és 2022.10.02.03:00 között fennakadások várhatóak, rövidebb, 1-2 perces szakadozások fordulhatnak elő.
 
Köszönjük megértését és türelmét!
Takarékbank Zrt.

 

RÉSZLETEK