Ha nem szeretne élni a moratórium lehetőségével, hanem folytatná a törlesztést, akkor az eddig alkalmazott fizetési módok valamelyikének alkalmazásával és írásos nyilatkozat benyújtásával történhet a kilépés. A ráutaló magatartás nem elég a moratóriumból való kilépési szándék jelzésére.

 

Amennyiben ki akar lépni a moratóriumból (azaz hitelét a továbbiakban törleszteni kívánja), és a banknak adott beszedési felhatalmazással kíván teljesíteni, akkor a beszedés visszaállítása érdekében is nyilatkoznia szükséges.

 

Felhívjuk a figyelmet, hogy abban az esetben, ha jogosult a 2022. december 31-ig napjáig tartó moratórium igénybevételére (megfelelt a jogosultsági feltételeknek mivel első körben 2021. október 31-ig, majd második körben 2022. július 31-ig megtette erre irányuló nyilatkozatát), akkor moratóriumból történő kilépő nyilatkozat esetében nincs mód újra visszalépni a moratóriumba.

 

Amennyiben fizetni kívánja a moratórium ideje alatt is a hitelét, úgy, hogy a jogosultsági feltételei továbbra is fennmaradjanak a moratórium jogszabályban meghatározott igénybevételének végső határidejéig, úgy csak az eddig alkalmazott fizetési mód visszaállítását kérje és kilépésről szóló nyilatkozatot ne tegyen.

 

Nyilatkozatot a következő csatornákon tehet:

 

Tisztelt Ügyfelünk!


Kedvezményes díjazású számlacsomaggal várjuk a Sberbank kisvállalati ügyfeleit és az OBA kártalanításban érintett lakossági ügyfeleket a bank fiókjainkban.
A részletekkel kapcsolatban érdeklődjön kollégáinknál! Bankfiókokkal kapcsolatos információk: https://takarekbank.hu/atm-fiok