Csoportos beszedési megbízás esetén

 

Amennyiben Ön nyilatkozott, hogy hiteltartozását változatlanul, az eredeti szerződési feltételek alapján tovább kívánja fizetni, és a teljesítés csoportos beszedési megbízással valósul meg, Önnek további teendője nincsen. A Takarékbank a beszedési megbízását/sait kérésének megfelelően visszaállítja/visszaállította.

 

Rendszeres átutalási megbízás esetén

 

Amennyiben Ön nyilatkozott, hogy hiteltartozását változatlanul, az eredeti szerződési feltételek alapján tovább kívánja fizetni, és a teljesítés korábban (rendszeres) átutalással valósult meg, valamint a törlesztő részlet(ek) beérkezik/nek az Ön hiteltörlesztésre szolgáló számlájára - a Takarékbank – a jogszabályban foglaltaknak megfelelően - úgy tekinti, hogy a fizetési moratóriumot nem kívánja igénybe venni. Ebben az esetben Önnek a rendszeres átutaláso(ko)n kívül további teendője nincsen.

 

 

Amennyiben Ön nem nyilatkozott, hogy hiteltartozását változatlanul, az eredeti szerződési feltételek alapján tovább kívánja fizetni, de törlesztését a továbbiakban is fizeti – azaz a teljesítés (rendszeres) átutalással megvalósul(t), a törlesztő részlet(ek) beérkezik/nek az Ön hiteltörlesztésre szolgáló számlájára, ebben az esetben a Takarékbank - a jogszabályban foglaltaknak megfelelően - úgy tekinti, hogy a fizetési moratóriumot nem kívánja igénybe venni. Ebben az esetben Önnek a rendszeres átutaláso(ko)n kívül további teendője nincsen.

 

Ha bevételeiben időközben kedvezőtlen változás következne be, ami miatt a hitel(ek) törlesztés(e), a törlesztőrészlet(ek) megfizetése nem valósul meg, akkor automatikusan a fizetési moratóriumba kerül, amely nem zárja ki a következő hónapban a törlesztés lehetőségét, akár külön nyilatkozat nélkül is.

E-csatornák nem elérhetőek

Tisztelt Ügyfeleink!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2020. június 1-jén várhatóan 18:00 és 24:00 óra között a korábbi Békés Takarék Szövetkezet, Dél TAKARÉK Szövetkezet, Hungária Takarék Takarékszövetkezet, Nyugat Takarék Szövetkezet, Pátria Takarékszövetkezet és a TISZÁNTÚLI TAKARÉK Takarékszövetkezet Ügyfelei részére a Takarék Netbank, Takarék Mobilapp és Takarék e-Bank szolgáltatás átmenetileg nem lesz elérhető.
Köszönjük megértésüket!
Üdvözlettel:
Takarékbank Zrt.