Csoportos beszedési megbízás esetén 

 

Amennyiben Ön nyilatkozott, hogy hiteltartozását változatlanul, az eredeti szerződési feltételek alapján tovább kívánja fizetni, és a teljesítés csoportos beszedési megbízással valósul meg, Önnek további teendője nincsen. A Takarékbank a beszedési megbízását/sait kérésének megfelelően visszaállítja/visszaállította.

 

A beszedési megbízás esetében, a rendszeres átutalási megbízással ellentétben (lsd. lent), Bankunk – a rendeletben foglaltaknak megfelelően – a nyilatkozatot követően, az eddig felhalmozott tartozással együtt* szedi be az adott havi hiteltartozásának részletét. A következő hónaptól pedig (visszavonásig, a hitel lejártáig, illetve amig van fedezet a bankszámlán) folyamatosan beszedi az aktuális törlesztőrészletet a bankszámlájáról.

 

* amennyiben a számláján nem áll rendelkezésre megfelelő összeg, azt Bankunk – a hiteltartozás kiegyenlítéséig - úgy értelmezni, hogy továbbra is a moratórium hatálya alá kíván tartozni. Amennyiben tovább fizetné hiteltartozásának részleteit, de csak az adott hónaptól tudja ezt megtenni, a rendszeres átutalási megbízás lehet megoldás a moratóriumból való kilépésre.  

 

 

Rendszeres átutalási megbízás esetén

 

Amennyiben Ön nyilatkozott, hogy hiteltartozását változatlanul, az eredeti szerződési feltételek alapján tovább kívánja fizetni, és a teljesítés korábban (rendszeres) átutalással valósult meg, valamint a törlesztő részlet(ek) beérkezik/nek az Ön hiteltörlesztésre szolgáló számlájára - a Takarékbank – a jogszabályban foglaltaknak megfelelően - úgy tekinti, hogy a fizetési moratóriumot nem kívánja igénybe venni. Ebben az esetben Önnek a rendszeres átutaláso(ko)n kívül további teendője nincsen.

 

Hiteltartozásának részletei - a nyilatkozatot követően -, csak az adott hónaptól kezdődően kerülnek törlesztésre a (a korábban nem teljesített részletek a moratórium lejártát követően válnak esedékessé a meghosszabbított futamidő alatt).

 

 

 Ráutaló magatartás esetén

 

Amennyiben Ön nem nyilatkozott, hogy hiteltartozását változatlanul, az eredeti szerződési feltételek alapján tovább kívánja fizetni, de törlesztését a továbbiakban is fizeti – azaz a teljesítés (rendszeres) átutalással megvalósul(t), a törlesztő részlet(ek) beérkezik/nek az Ön hiteltörlesztésre szolgáló bankszámlájára, ebben az esetben a Takarékbank - a jogszabályban foglaltaknak megfelelően - úgy tekinti, hogy a fizetési moratóriumot nem kívánja igénybe venni. Ebben az esetben Önnek a rendszeres átutaláso(ko)n kívül további teendője nincsen.

 

Hiteltartozásának részletei - a ráutaló magatartást követően -, csak az adott hónaptól kezdődően kerülnek törlesztésre a (a korábban nem teljesített részletek a moratórium lejártát követően válnak esedékessé a meghosszabbított futamidő alatt).

 

Ha bevételeiben időközben kedvezőtlen változás következne be, ami miatt a hitel(ek) törlesztés(e), a törlesztőrészlet(ek) megfizetése nem valósul meg, akkor automatikusan a fizetési moratóriumba kerül, amely nem zárja ki a következő hónapban a törlesztés lehetőségét, akár külön nyilatkozat nélkül is.

Tisztelt Ügyfelünk!


Kedvezményes díjazású számlacsomaggal várjuk a Sberbank kisvállalati ügyfeleit és az OBA kártalanításban érintett lakossági ügyfeleket a bank fiókjainkban.
A részletekkel kapcsolatban érdeklődjön kollégáinknál! Bankfiókokkal kapcsolatos információk: https://takarekbank.hu/atm-fiok