Takarék Számlabetét - Takarékbank

A Takarék számlabetét elsődleges célja, hogy a magánszemélyek által igen kedvelt Kamatozó takarékbetétkönyv (könyves betét) kiváltására – a betétkönyv megszokott funkcióit megtartó, a kamatozás módjában megegyező – korszerűbb megtakarítási lehetőséget biztosítson.

Kiknek ajánljuk?

 

Magánszemélyeknek. A Takarék számlabetét kiskorú nevére is köthető.

 

 

Miért előnyös?

 

  • Egy vagy két névre is szólhat (tulajdonos és társtulajdonos minőségben),
  • egy ügyfél (különféle megtakarításainak elhelyezésére) több Takarék számlabetétet is nyithat,
  • elhelyezése változatos formában (készpénzbefizetés, eseti és rendszeres átutalás, stb.), az ügyfél választása szerinti összegben és gyakorisággal történik a betétszámlán,
  • többféle lekötési idő is választható,
  • az elhelyezésnek nem feltétele fizetési számla megléte/nyitása a Takarékbanknál, így a kizárólag megtakarítani kívánó ügyfeleknek – akik a fizetési számla által nyújtott szolgáltatásokat nem kívánják igénybe venni – kényelmes betételhelyezési lehetőséget jelent,
  • a fizetési számlával rendelkező ügyfelek fizetési számlájuk terhére adott rendszeres átutalási megbízással folyamatosan megtakaríthatnak a betétszámlán anélkül, hogy esetenként intézkedniük kellene az átutalásról, ugyanakkor rendkívüli (eseti) elhelyezésre is korlátozás nélkül lehetőség van.

 

 

További előnyök a betétkönyvi (okiratos) formával szemben:

 

  • A számla jelleg lehetőséget nyújt folyamatos – az ügyfél által meghatározott gyakoriságú, összegű – betételhelyezésre, akár a Bankban történő személyes megjelenés nélkül, azaz egyszeri, vagy rendszeres átutalással történő megtakarításra, a hagyományos pénztári befizetési formák megtartása mellett.
  • A szerződés elvesztése, eltulajdonítása esetén nincs szükség közjegyzői megsemmisítési eljárásra.

 

 

Elhelyezhető összeg:

 

Minimum elhelyezhető összeg 1 000 Ft, a maximum összeg nem korlátozott.

 

 

Futamidő:

 

3,6 és 12 hónap


A termék az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) által biztosított További részletek és feltételek a www.oba.hu/betetvedelem  oldalon találhatóak.

 

A tájékoztatás nem teljes körű. A további részletek és információk megtalálhatók a termékre vonatkozó Üzletszabályzatban, Általános Szerződési Feltételekben és a Hirdetményben, melyek megtalálhatók a www.takarekbank.hu weboldalon.

 


Kapcsolódó dokumentumok:

Felhívás Kötelező Ügyfél Átvilágításról

Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy 2019. június 25-én a Parlament elfogadta A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2017.évi LIII. törvény módosítását, mely szerint a Hitelintézeteknek 2019. október 31. napjáig kell elvégezniük valamennyi meglévő Ügyfelük tekintetében az ismételt átvilágítást! Kérjük, hogy amennyiben az Ön esetében ez nem történt még meg, olvassa el részletes tájékoztatónkat az alábbi gombra kattintva!

Részletek