Takarék Számlabetét - Takarékbank

A Takarék számlabetét elsődleges célja, hogy a magánszemélyek által igen kedvelt Kamatozó takarékbetétkönyv (könyves betét) kiváltására – a betétkönyv megszokott funkcióit megtartó, a kamatozás módjában megegyező – korszerűbb megtakarítási lehetőséget biztosítson.

Kiknek ajánljuk?

 

Magánszemélyeknek. A Takarék számlabetét kiskorú nevére is köthető.

 

 

Miért előnyös?

 

  • Egy vagy két névre is szólhat (tulajdonos és társtulajdonos minőségben),
  • egy ügyfél (különféle megtakarításainak elhelyezésére) több Takarék számlabetétet is nyithat,
  • elhelyezése változatos formában (készpénzbefizetés, eseti és rendszeres átutalás, stb.), az ügyfél választása szerinti összegben és gyakorisággal történik a betétszámlán,
  • többféle lekötési idő is választható,
  • az elhelyezésnek nem feltétele fizetési számla megléte/nyitása a Takarékbanknál, így a kizárólag megtakarítani kívánó ügyfeleknek – akik a fizetési számla által nyújtott szolgáltatásokat nem kívánják igénybe venni – kényelmes betételhelyezési lehetőséget jelent,
  • a fizetési számlával rendelkező ügyfelek fizetési számlájuk terhére adott rendszeres átutalási megbízással folyamatosan megtakaríthatnak a betétszámlán anélkül, hogy esetenként intézkedniük kellene az átutalásról, ugyanakkor rendkívüli (eseti) elhelyezésre is korlátozás nélkül lehetőség van.

 

 

További előnyök a betétkönyvi (okiratos) formával szemben:

 

  • A számla jelleg lehetőséget nyújt folyamatos – az ügyfél által meghatározott gyakoriságú, összegű – betételhelyezésre, akár a Bankban történő személyes megjelenés nélkül, azaz egyszeri, vagy rendszeres átutalással történő megtakarításra, a hagyományos pénztári befizetési formák megtartása mellett.
  • A szerződés elvesztése, eltulajdonítása esetén nincs szükség közjegyzői megsemmisítési eljárásra.

 

 

Elhelyezhető összeg:

 

Minimum elhelyezhető összeg 1 000 Ft, a maximum összeg nem korlátozott.

 

 

Futamidő:

 

3,6 és 12 hónap


A termék az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) által biztosított További részletek és feltételek a www.oba.hu/betetvedelem  oldalon találhatóak.

 

A tájékoztatás nem teljes körű. A további részletek és információk megtalálhatók a termékre vonatkozó Üzletszabályzatban, Általános Szerződési Feltételekben és a Hirdetményben, melyek megtalálhatók a www.takarekbank.hu weboldalon.

 


Kapcsolódó dokumentumok:

Tisztelt Ügyfelünk!

Karbantartás miatt a Takarék Netbank szolgáltatói felülete 2020. 01. 26-án 00:00 és 04:00 óra között nem lesz elérhető.

 

Megértésüket és türelmüket köszönjük!

 

Üdvözlettel,

Takarékbank