Nyugdíjas Bankszámlát vagy a Posta Hello Bankszámlát kedvező számlavezetési és tranzakciós díjakkal!

  • VISA Unembossed betéti kártya az első évben éves díj felszámítása nélkül1.
  • Kedvezményes havi számlavezetési díj, feltételek teljesítése esetén2.
  • A TeleBank és Takarék Netbank elektronikus szolgáltatások havidíja 0 Ft.

 

További szolgáltatások

 

  • Az SMS Kártyafigyelő szolgáltatással nyomon követheti a bankkártyával végrehajtott vásárlásait és készpénzfelvételeit.
  • Takarék Netbank szolgáltatásunkon keresztül kedvező díjazással nyújthat be belföldi forint átutalásokat és csoportos beszedési megbízásokat a közüzemi számlák fizetésére.

 

A Posta Bankszámlák az Takarékbank Zrt. termékei, a Posta Bankszámla és a Posta Nyugdíjas Bankszámla a Magyar Posta Zrt. – mint a Takarékbank Zrt.- többes kiemelt közvetítője – kijelölt Postahelyein illetve Off-line Postahelyein igényelhetőek, míg a Posta Hello Bankszámla csak a kijelölt Postahelyeken igényelhető.

 

2020. július 20. napjától a Posta Számlacsomagokhoz kizárólag Visa Unembossed típusú bankkártya igényelhető. A korábban értékesített Maestro/ MasterCard Standard Vésett és MasterCard Standard típusú bankkártya kivezetésre kerül. A 2020. július 20. napja előtt létrejött Maestro/ MasterCard Standard Vésett és MasterCard Standard típusú bankkártya szerződések esetén a bankkártya lejáratkori megújítása, újragyártása, vagy pótlása esetén a lentiekben megadott termékpárosítás szerint kerülnek legyártásra a bankkártyák.

 

Az egységes termékkínálat kialakítása és a magasabb színvonalú ügyfélkiszolgálás érdekében, 2020. márciusában a Bank megújította bankkártya portfólióját. A Bank a korábban kibocsátott bankkártyákat 2020.július 20. napjától ütemezetten új kártyatípusokra cseréli, a kártyák cseréje 2021. február 28-ig tart. A módosított feltételek a bankkártya aktiválásával, legkésőbb az új kártya kézhezvételét követő 2. hónap utolsó napján lépnek életbe. Az új kártyatípus kondíciói megegyeznek a korábbi típus kondícióival, ezért az új típusra a hirdetményben a korábbi típusnál szereplő kondíciók vonatkoznak.

 

Korábbi (hirdetményben szereplő) kártya termék

2020. második felében postázott új, utód termék

Maestro/ MasterCard Standard Vésett

Visa Unembossed

Visa Electron/ Visa Classic Vésett

Visa Unembossed

MasterCard Standard

Visa Classic

 

A 24 órás telefonos ügyfélszolgálat elérhetősége:

Belföldről és külföldről egyaránt hívható szám: +36 1 3600 366

 

A Posta Bankszámlát 18. életévüket betöltött, cselekvőképes, magyar állampolgárságú, Magyarországon bejelentett állandó lakcímmel rendelkező természetes személyek vehetik igénybe.

A Posta Nyugdíjas Bankszámlát az 50. életévét betöltött, cselekvőképes, magyar állampolgárságú, Magyarországon bejelentett állandó lakcímmel, és érvényes nyugdíjigazolvánnyal rendelkező természetes személyek vehetik igénybe.

A Posta Hello Bankszámlát azon Ügyfelek vehetik igénybe, akik 14. életévüket betöltötték, de még nem múltak el 24 évesek. A 18. életévüket be nem töltött, kiskorú személyek Törvényes képviselőjük hozzájárulása mellett igényelhetnek bankszámlát.

Amennyiben a bankszámlához kapcsolódóan a 16. életévét betöltött Ügyfél nyilatkozik az ingyenes készpénzfelvételről, úgy a pénzforgalmi szolgáltatás nyújtásáról szóló 2009. évi LXXXV. törvényből eredően 0 Ft a belföldi forint ATM készpénzfelvételi díja havi két alkalommal, összesen 150 ezer Ft-ig.

 

1A Bankkártya éves díja 0 Ft, ha a Bankkártya-szerződés megkötésének időpontjától számított 60 napon belül (türelmi időszak) a Bankkártyához tartozó bankszámla terhére legalább 1 db sikeres, legalább 3 000 Ft értékű bankkártyás vásárlás történik. Feltétel teljesítés hiányában a VISA Unembossed Bankkártya éves díja Posta Bankszámla esetén 4 954 Ft, Posta Nyugdíjas Bankszámla esetén 3 899 Ft, Posta Hello Bankszámla esetén a Visa Unembossed típusú Bankkártya éves díja: 4 538 Ft, melynek utólagos terhelése a Bankszámlán legkésőbb a türelmi időszak lejártát követő második munkanapon történik. Valamennyi Postán értékesített Bankszámlához kizárólag Visa Unembossed típusú bankkártya igényelhető.

2 A havi számlavezetési díj 387 Ft, amennyiben jövedelmét (minimum összesen 85 000 Ft/hó)/nyugdíját (minimum 65 000 Ft/hó egy összegben) a Bankszámlára utaltatja, elektronikus kivonatot kér, és Posta Normál Bankszámla esetén minimum 6 db legalább 4 000 Ft értékben, Posta Nyugdíjas Bankszámla esetén minimum 3 db legalább 3 000 Ft értékben a következő tranzakciók közül végrehajt és sikeresen teljesül: bankkártyás vásárlás, vagy csoportos beszedési megbízás, vagy eseti/rendszeres átutalás. A felsorolt tranzakciók bármelyike választható és kombinálható a kedvezmény teljesítéséhez.

Fentiek nem teljesülése és elektronikus kivonat igénylése esetén, a számlavezetési díj havi 725 Ft, elektronikus számlakivonat hiányában: havi 1 041 Ft.

Posta Hello Bankszámla esetén a havi számlavezetési díj 430 Ft, amennyiben elektronikus számlakivonatot igényel: 315 Ft.

3 Az igénylés feltétele legalább 3 havi jövedelem/nyugdíj bankszámlára érkezése. A Takarékbank a hitelbírálat jogát fenntartja.

A tájékoztatás nem teljes körű, és nem minősül ajánlattételnek. A további feltételeket és részleteket a Magyar Posta Zrt. hálózatában értékesített lakossági bankszámlákra vonatkozó Hirdetmény és Általános Szerződési Feltételek tartalmazzák. Emellett további tájékoztatást talál a postahelyeken,
a TeleBank +36 1 3600 366-os számon, illetve a www.posta.hu és a www.takarekbank.hu weboldalakon.

 

 

A hatályon kívüli hirdetmények, Általános szerződési feltételek, Üzletszabályzatok és egyéb dokumentációk megtekinthetőek a https://www.takarekbank.hu/maganszemelyek/hirdetmenyek-szabalyzatok oldalon.


Kapcsolódó dokumentumok:

Tisztelt Ügyfelünk!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy tervezett karbantartás miatt a Takarék Netbank / e-Bank és Mobilapp szolgáltatásaink 2020. november 29. 00:00-04:00 óra között nem lesznek elérhetők.
 
Az Ön részére indított azonnali utalások ezen időszak alatt is jóváírásra kerülnek bankszámláján.
 
Köszönjük megértését!
 
Üdvözlettel:

 

Takarékbank