Takarék Folyószámlahitel

Ne érjék meglepetések a pénzügyekben. Tartson biztonsági tartalékot bankszámláján!

 

Plusz segítség a mindennapi döntésekhez

 

THM mérték: 32,56%

Takarék Folyószámlahitel - www.takarekbank.hu

  

A Takarék Folyószámlahitellel biztonsági tartalékot képezhet bankszámláján, melyet szabadon felhasználhat. Lehetősége van ezáltal túllépni a bankszámláján rendelkezésre álló pozitív egyenleget, azonnal rendezheti váratlan kiadásait. Hitelkeretét fordíthatja vásárlásra, készpénz felvételre, hiteltörlesztésre is!

 

Igényelhető hitelösszeg:

100.000 Ft – 3.000.000 Ft

Folyószámlahitelhez kapcsolódó kamatmértékek
2021.január 01.napjától benyújtott kérelmek esetén

Kamat mérték (%/év)

THM

6 havi BUBOR + 23,42%, azaz jelenleg:  24,18%

32,56%

 

 

Miért válassza a Takarék folyószámlahitelt?

 

 • A megfizetett hitelösszeget újból felveheti.
 • Fennálló tartozását rugalmasan és egyszerűen törlesztheti, mert a folyószámlahitelnek nincs kötelezően előírt havi törlesztő részlete.
 • Lakossági bankszámlájára érkező jóváírásai a hitelkeretből felhasznált összeget  automatikusan törleszti.
 • Segítségével hó végi számláit is gond nélkül kiegyenlítheti , legyen szó készpénzben való fizetésről, átutalásról, vagy csoportos beszedési megbízásról.
 • Rugalmas, mert bármikor, a nap 24 órájában hozzáférhet bankkártyájával, és Ön dönt a törlesztés ütemezéséről.
 • Kizárólag felhasznált hitelkerete után fizet hitelkamatot!
 • Akkor is igényelheti, ha igényléskor még nem nálunk vezeti bankszámláját.

 

Hogyan működik?

 

 • Hitelbírálatot követően megállapítjuk, hogy milyen összegű lehet az Ön által felhasználható folyószámlahitel.
 • Ha nem használja a hitelkeretet nincs kamatfizetési kötelezettsége sem.
 • Ha használja a hitelkeretet, akkor a felhasznált összeg után a felhasználás időtartamára kamatot és kezelési költséget számítunk fel.
 • Jóváírás esetén a felhasznált összeg automatikusan visszatöltődik.

 

Ki igényelheti?

 

Ön akkor igényelhet Takarék Folyószámlahitelt, ha

 • Takarékbank Zrt.-nél, vagy más Hitelintézetnél lakossági forint bankszámla tulajdonosa, és bankszámlájára legalább 3 hónapja, havonta minimum a mindenkori nettó minimálbért elérő rendszeres2 jóváírás érkezik.
 • Más Hitelintézetnél vezetett lakossági bankszámlájára érkezik havonta a mindenkori nettó minimálbért elérő rendszeres jóváírás,
 • Hitelintézetünknél bankszámlát nyit, és az elvárt rendszeres jövedelem jóváírás e megnyitott bankszámlára érkezéséről gondoskodik.
 •  

 

Ha a Takarékbank Zrt.-nél még nincs lakossági bankszámlája:

 

 • Ha a jövedelme nem a Takarékbankhoz érkezik, számlavezető bankjának utolsó 3 havi, jövedelem jóváírást tartalmazó bankszámlakivonatát kell benyújtania igényléséhez. A pozitív bírálatot követően nem kell más tennie, mint a munkabér jellegű jövedelmének átutalását a Takarékbanknál megnyitott lakossági bankszámlájára irányítania. A bírálat eredményéről  Hitelintézetünk levélben értesíti Önt. Amennyiben a pozitív hitelbírálatról történő banki értesítés keltének napjától számított 45 napon belül megérkezik (első) munkabér jellegű jövedelme Hitelintézetünknél megnyitott lakossági bankszámlájára, a jóváhagyott hitelkeretet rendelkezésére bocsátjuk.
 •  

Reprezentatív példa 

 

Hitelkeret összege

375 000 Ft

Havi számlavezetési díj (elektronikus számlakivonat illetve Takarék Lakossági Bankszámla igénylése esetén):

206 Ft

Bankkártya éves díja  (Visa Online típusú bankkártya második éves díjjal):

 4 032 Ft

Lehívás módja (bankkártyás vásárlás):

0 Ft

Keretbeállítási jutalék:

1,00%, max. 30 000 Ft

Kezelési díj:

évi 1,00%, max. 30 000 Ft

Hitelkamat mértéke és típusa:

évi 24,18%, 6 hónapig fix4

THM:

32,56%*

Hitel teljes díja:

105 937 Ft

A fogyasztó által fizetendő teljes összeg és a törlesztőrészlet összege:

480 937 Ft; a törlesztőrészlet Folyószámlahitel vonatkozásában nem értelmezhető.3

Hitel futamideje:

1 év

* Az itt feltüntetett THM a Takarék Lakossági Bankszámla+ számlacsomaghoz kapcsolódó díjak alapján került feltüntetésre.

 

2A hitel igény bírálata során figyelembe vehető rendszeres jövedelem típusokat a Takarék Folyószámlahitel Ügyféltájékoztató tartalmazza.

3Az igénybe vett Takarék Folyószámlahitel törlesztése a bankszámlára érkező jóváírásokkal automatikusan történik.

4BUBOR-hoz kötött referencia kamat változást a Bank a referencia kamat kamatperiódusa forduló napján 6 havi BUBOR esetén minden év január 1. és július 1. napjára érvényesíti akként, hogy azt, a vonatkozó kamatperiódus fordulónapját megelőző hónap utolsó munkanapja előtt 2 nappal – az adott típusú BUBOR-ra – érvényes mértékhez igazítja.

 

A tájékoztatás nem teljes körű, és nem minősül ajánlattételnek. A Takarékbank Zrt. a bírálat jogát fenntartja.

 

A THM meghatározása a 2021. január 1. napjától hatályos Hirdetmény szerinti kondíciók, illetve a hatályos jogszabályok figyelembevételével, 375 000 Ft összegű, teljes kihasználtságú hitelkeret és 1 éves futamidő feltételezésével történt. A termék feltételeire, kondícióira és a THM-re vonatkozó információkat a Takarék Folyószámlahitel Hirdetmény, a Takarékbank Zrt. Lakossági Folyószámlahitel Általános Szerződési Feltételei, a Fizetési számlák és Fizetési Számlákhoz kapcsolódó Betétek Általános Szerződési Feltételei, a Takarékbank Zrt. Lakossági Fizetési Számlatermékek Hirdetménye  és a Pénzügyi Szolgáltatási Üzletszabályzata tartalmazzák, melyek elérhetőek a Takarékbank bankfiókjaiban, valamint a www.takarekbank.hu-n.

 

Hitelfelvétel előtt tájékozódjon!

 

Igénylés előtt mérlegelje háztartása teherviselő képességét, és döntését körültekintően hozza meg! Gondolja végig bevételeit és kiadásait, valamint, hogy mennyi törlesztő részletet tud vállalni.


Kapcsolódó dokumentumok:

Tisztelt Ügyfelünk!

A Takarékbank a koronavírus-járvány további terjedésének megakadályozása érdekében több intézkedést hozott, melyeket megtekinthet a Részletek gombra kattintva.

 

Kérjük, lehetőség szerint intézze pénzügyeit a Takarék Netbankban, a VideoBankon keresztül, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat a nap 24 órájában a 06 1 311 3110-es telefonszámon.

 

RÉSZLETEK