Szeretné, ha kényelmesebbé, biztonságosabbá és gyorsabbá tennénk a számlái befizetését? Igényelje Csoportos beszedési szolgáltatásunkat, ezzel megszabadulhat a csekkek befizetésének tortúrájától, a sorban állástól és a felesleges utazgatástól.

Mi a Csoportos beszedési megbízás?

 

A Csoportos beszedési megbízás egy olyan fizetési mód, amellyel az Ön egyszeri felhatalmazása, és a szolgáltató által a Bankhoz beküldött beszedési megbízás alapján, a bankszámlájáról – amennyiben annak egyenlege lehetővé teszi – automatikusan kiegyenlítésre kerül az Ön fizetési kötelezettsége.

 


Milyen szolgáltatók részére lehet felhatalmazást csoportos beszedési megbízás teljesítéséhez megadni?


A beszedő lehet bármilyen szolgáltatás nyújtója (pl. közműszolgáltató vállalat, biztosító, lízingcég, önkormányzat stb.).


Miért előnyös ez Önnek?


A Csoportos beszedés egy olyan kényelmi szolgáltatás, melynek segítségével Ön időt és fáradságot spórolhat meg: nem kell egy hónapban többször is postára járnia, hiszen a különböző szolgáltatások utáni fizetések teljesítése automatizált. Azonkívül, hogy Ön időt és fáradságot takarít meg a szolgáltatás igénybevételével, a megbízás költséghatékonyság szempontjából sem elhanyagolható, hiszen a többszöri postára járás és az ehhez kapcsolódó többszöri készpénzfelvétel jóval magasabb költséggel jár, mint ez az egyszerű megbízás.


Hogyan igényelhető?


Ahhoz, hogy igénybe vehesse szolgáltatásunkat, Önnek mindössze egy, a Takarékbanknál vezetett bankszámlára van szüksége, illetve felhatalmazást kell adnia az adott szolgáltató javára, hogy a Takarékbank teljesíthesse a beszedő követelését, megfelelő fedezet rendelkezésre állása esetén. Amennyiben már rendelkezik Takarék Bankszámlával, a Felhatalmazás megadását megteheti bármely Takarékbank bankfiókunkban személyesen, akár TeleBank vagy Takarék Netbank szolgáltatásainkon keresztül is.


Mennyi idő után lép életbe ez a szolgáltatás?


A szolgáltatók a felhatalmazás megadását követően általában egy hónapon belül rögzítik rendszerükben a megbízást, a beszedések ezt követően kezdődhetnek meg. Előfordulhat, hogy a felhatalmazás megadását követően a szolgáltató még az első hónapban csekken kéri a kötelezettség teljesítését, ebben az esetben még ezt kell befizetnie.


Mivel tud védekezni a téves összegű beszedés ellen?


A Csoportos beszedési megbízás megadásánál egy felső határt tud megadni, amin felül a szolgáltató magasabb összeget nem tud beszedni az Ön számlájáról.

 

A tájékoztatás nem teljes körű, a további feltételeket és részleteket a Lakossági Bankszámla Alaphirdetmény, a Lakossági és pénzforgalmi bankszámlák Általános Szerződési Feltételei, valamint a Bank Pénzügyi Üzletági Üzletszabályzata tartalmazzák.