Takarék Az I. Leader Trophy Autós Túrán - www.takarekbank.hu

A Dél-Pannon Vidékfejlesztő Egyesület első ízben megszervezte a Leader Trophy néven futó autós élménytúra programot. A verseny Somogy megyéből indult, a feladatokat Tolnában oldottuk meg, és Baranyában zártuk a három napos rendezvényt.

A program céljaként azt tűzték ki a szervezők, hogy a LEADER akciócsoportoknak, illetve a hozzájuk kapcsolódó civil szervezeteknek és vállalkozásoknak programlehetőséget biztosítsanak egymás jobb megismerése érdekében. A túra lényege, hogy előre kijelölt útvonalon és megjelölt állomáshelyeken a résztvevők egy-egy mindenki számára megoldható - a helyszínre jellemző - feladatot hajtottak végre. Cél volt, hogy az együtt töltött napok alatt a szereplők megismerjék az érintett települések legfontosabb látnivalóit, kulturális hagyományait, ismerkedjenek a régió értékeivel. Így többek között Döbröközön kalácsot gyúrtak és sütöttek, Jágónakon gumicsizmát hajigáltak célba, Simontornyán repülő diót törtek, Pincehelyen szekeret húztak-toltak, Sióagárdon bort fejtettek a csapatok. Összesen 15 csapat indult az első ilyen jellegű megmérettetésen Baranya, Somogy, Tolna, Győr-Moson, Nógrád, Csongrád, és Hajdú-Bihar megyékből.

 

A verseny jó példája volt a LEADER-szemléletnek, hiszen az együttműködésre épült, és a vidéki értékek megismertetését szolgálta. Ennek felismerése és elfogadása vezetett a Völgység-Hegyhát Takarék közvetlen részvételéhez! A Takarék által nevezett csapatban két vezető munkatárs ( Gáspár Csaba, ügyvezető igazgató, Pintér Szilárd, kistérségi igazgató ) és három térségi, a Takarékkal kapcsolatban álló kistelepülési polgármester ( Gelencsér István Attalából, Récsei Gábor Szakcsról, Rácz Róbert Nakról ) kapott helyet. Vasárnap délben - a program egyfajta zárásaként - meghívtuk a verseny teljes mezőnyét a Takarék Sásdi Kirendeltségébe. Itt egy jó takarékos kávé és némi frissen sült pogácsa mellett rövid áttekintést adtunk a Völgység-Hegyhát Takarék gazdasági-társadalmi szerepvállalásáról, illetve a LEADER-gondolat irányába eddig kifejtett tevékenységünkről.

 

Tisztes helytállásunk eredményeként az 5. helyen végeztünk és persze számos emberi kapcsolattal gyarapodtunk. Kocsisné Rátkai Melinda elnök asszony elmondása szerint ezúttal a Dél-Pannon Vidékfejlesztő Egyesület volt a házigazda, jövőre Győr-Moson-Sopron megye LEADER csoportjai vállalják ezt a szerepet.

Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy az Azonnali Fizetési Rendszerben tervezett karbantartás miatt várhatóan 2022.05.21. 23:30 - 2022.05.22. 04:00 óra között 1-3 perces szolgáltatás kiesés várható. Ezen időszak alatt az azonnali fizetési tranzakciók elutasításra kerülhetnek.

 

Részletek