A Hungária Takarék Takarékszövetkezet (Bonyhád, Szabadság tér 9.) tájékoztatja ügyfeleit, hogy a Hungária Takarék valamint a Zomba és Vidéke Takarékszövetkezet egyesüléséből származó technikai feladatok miatt 2017.01.02-án (hétfőn) és 2017.01.03-án(kedden) a könyvelésre és pénztári szolgálatra kiterjedő bankszünnapot tart.

A bankszünnapon kirendeltségeink zárva tartanak.
Ügyfélfogadás a bankszünnapot követően először 2017. január 4-én, szerdán lesz.

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2017. január 2-i és január 3-i bankszünnap az alábbi főbb változásokat jelenti az ügyfél- pénztár- és számlaforgalomban:

 

Ügyfélforgalom
A bankszünnapon valamennyi egység, valamint a központi üzletházak is zárva tartanak, ügyfeleket nem fogadnak, mind a telefonos, mind pedig a személyes ügyintézés ezeken a napokon szünetel.

 

Jóváírások
A 2017. január 2-án és 3-án beérkező jóváírások az adott napon nem kerülnek könyvelésre sem a vállalkozói számlatulajdonosok számláin, sem pedig a lakossági számlatulajdonosok számláin.

Nem kerülnek könyvelésre a bankszünnapon beérkező járandóságok.
A jóváírások 2017. január 4-én szerdán kerülnek rögzítésre az érintett számlákon, ügyfeleinknek is csak ezen a napon állnak rendelkezésre a beérkezett összegek!

 

Terhelések
Január 2-ai és január 3-ai teljesítésre sem papír alapon, sem pedig elektronikus úton nem fogadunk be megbízásokat.
A 2016. december 30-án, pénteken, határidőn túl benyújtott papíralapú és elektronikus megbízások leghamarabb 2017. január 4-én szerdán kerülnek teljesítésre.
A Takarékszövetkezet január 2-án és 3-án sem a vállalkozói számlatulajdonosok, sem pedig a lakossági számlatulajdonosok számláiról átutalásokat, rendszeres megbízásokat, csoportos és egyéb beszedéseket nem indít. Nem indítja ezeken a napokon esedékes betétlekötéseket és hiteltörlesztéseket és egyéb fizetési kötelezettségeket sem. Nem könyveli az ezekre a napokra beérkező bankkártya terheléseket - ezeket a tételeket a számlákon foglalásba helyezi.
Valamennyi, január 2-án és január 3-án esedékes számlaterhelés leghamarabb január 4-én, szerdán kerülnek teljesítésre.

 

Internetbank/Netbank/EIB/Electra
2016. december 30-án, péntek délután 15:00 órától 2017. január 4. szerda reggel 7:30 óráig az internetes számlavezető rendszer nem működik, abban megbízásokat rögzíteni, abból információkat lekérdezni nem lehet!

Bankkártya-forgalom valamennyi típusú bankkártyára vonatkozóan (ideértve a Gazdakártya és Széchenyi kártya konstrukciókat is):

 

Készpénzfelvétel ATM-ből
Az ATM berendezések bankszünnap alatt is működnek.
A bankkártya egyenlegek utoljára 2016. december 30-án, pénteken frissülnek.
A számlatulajdonosok az 2016. december 30-án délután frissített bankkártya egyenleg erejéig vehetnek fel készpénzt az ATM berendezésekből –ideértve a más hitelintézetek által üzemeltetett bankjegykiadó automatákat is.
A 2017. január 2-án és 3-án beérkező jóváíró tételek könyvelési napja 2017. január 4. lesz - akkor lehetséges azokat ATM-en keresztül felvenni.

 

Vásárlás bankkártyával
Bankkártyákkal a bankszünnapok alatt is a szokott módon lehet vásárolni.
A Takarékszövetkezet bankkártya-egyenleget utoljára december 30-án délután frissít, a számlatulajdonosok a 2016. december 30-án délután frissített bankkártya-egyenleg erejéig vásárolhatnak bankkártyájukkal.

 

A 2017. január 2-án és 3-án beérkező jóváíró tételek könyvelési napja 2016. január 4. lesz, ami egyben a kártyaegyenleg frissítés következő időpontja is.

 

Megértését köszönjük!

Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy az Azonnali Fizetési Rendszerben tervezett karbantartás miatt várhatóan 2022.05.21. 23:30 - 2022.05.22. 04:00 óra között 1-3 perces szolgáltatás kiesés várható. Ezen időszak alatt az azonnali fizetési tranzakciók elutasításra kerülhetnek.

 

Részletek