Megtudhatták A Polgármesterek, Miket Tervez Jövő Évre A Kormány

Megtudhatták A Polgármesterek, Miket Tervez Jövő Évre A Kormány - www.takarekbank.hu

A bonyhádi városházán, ahol mintegy negyven polgármester jelent meg, Közéletiség és felelősség címmel előadást tartott dr. Kiss László alkotmánybíró, az Önkormányzati Klub örökös elnöke is.

Az alkotmánybíróság és a kormány közötti feszültségről azt mondta, azt sem erősíteni sem feloldani nem célja, s nem is feladata. De leszögezte, mindkét félnek kötelessége, hogy Magyarországot az európai jogállamiság szintjére hozza. A képviselők, politikusok kötelezettségeiről azt mondta, nem az a jó képviselő, amelyik otthon vagy az irodájában ül, hanem amelyik jár-kel a faluban, városban, s érezteti a polgárokkal, hogy kíváncsi a problémáikra, s erősíti az összetartást. Mindezzel egyetértett Lengyel János, a Tolnai Népújság főszerkesztő-kiadóvezetője is, aki az önkormányzati kommunikációról tartott előadást. Kifejtette, az is kommunikáció, ha valaki nem mond semmit. Hozzátette, az is fontos, hogy nem elég hitelesnek lenni, annak is kell látszani.

 

A közfoglalkoztatás jelentős változásokon megy át jövőre, az erre előirányzott összeg 1134 milliárd forint - mondta a Völgység-Hegyhát Takarék Önkormányzati Klubjának vendégeként Szittáné Bilanics Erzsébet. Az Önkormányzati Minisztérium főosztályvezetője kifejtette, a kormány az ideinél mintegy 6,9 milliárd forinttal többet szán a vis maior károk rendezésére 2011-ben. Az ingyenesen étkezők körébe az általános iskola 8. osztályaiban tanuló rászoruló diákok is beléphetnek januártól, ennek finanszírozására 900 millió forintot különít el a kormány. Az önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztésekre előirányzott összeg több mint egymilliárd forinttal, 5,5 milliárdra emelkedik a következő évben.
 

Ezen a rendezvényen adták át az országos takarékszövetkezeti rajzverseny megyei helyezettjeinek járó elismeréseket.

Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy az Azonnali Fizetési Rendszerben tervezett karbantartás miatt várhatóan 2022.05.21. 23:30 - 2022.05.22. 04:00 óra között 1-3 perces szolgáltatás kiesés várható. Ezen időszak alatt az azonnali fizetési tranzakciók elutasításra kerülhetnek.

 

Részletek