Remekül szórakoztak azok, akik a Völgység-Hegyhát Takarék meghívását elfogadva május 28-án a dombóvári Művelődési Házban részt vettek a bonyhádi székhelyű pénzintézet Retro Partiján.

Remekül szórakoztak azok, akik a Völgység-Hegyhát Takarék meghívását elfogadva május 28-án a dombóvári Művelődési Házban részt vettek a bonyhádi székhelyű pénzintézet Retro Partiján.


A színháztermet zsúfolásig megtöltő közönség tagjai közül jónéhányan az 1960-as évek fiatalságának az öltözékét viselték. A zselézett hajú férfiak hawaii mintás ingekben és csőnadrágokban, lakkcipőkben, a hölgyek pedig pöttyös blúzokban és szoknyákban, fehér bokazoknival viselt szandálokban jelentek meg a „Made in Hungária” című film vetítésén.
A zenészi pályára 47 esztendeje lépett Fenyő Miklós azóta magasra ívelt karrierjének kezdeti lépéseit felidéző alkotás elkészítését a Takarékpont-hálózat is támogatta. Az ahhoz tartozó Völgység-Hegyhát Takarék elnök-ügyvezetője, Brauer János köszöntőjében arról beszélt, hogy a dombóvári és a sásdi kistérségben lévő legjobb ügyfeleiket invitálták az eddig már több 200.000 nézőt vonzott musicalfilm helyi premiervetítésére. A banki szakember kiemelte, hogy az 1967-ben alapított Hungária Együttessel és más formációkkal sikert sikerre halmozott muzsikus-szerző eddig 28 albumot készített, közel 400 dalt írt és zenéjével több mint négy és fél évtizeden keresztül markánsan képviselte a hazai rock and rollt. Az egyetlen teljesen magyar tulajdonban lévő pénzintézet, a Takarékszövetkezet - melynek tagja a bonyhádi székhelyű, Dombóváron is kirendeltséget működtető Völgység-Hegyhát Takarék - irányítói úgy gondolták, hogy a cég „Itthon vagyunk, értéket teremtünk”-gondolattal fémjelzett imázsába remekül beleillik, ha szponzorként egy olyan film gyártásához nyújtanak segítséget, mely az ország közelmúltjának egy érdekes-értékes részletét dolgozza fel és örökíti meg a jövőnek.


A többek között Szabó Kimmel Tamás, Kiss Tünde, Vándor Éva, Dunai Tamás, Scherer Péter. Hegedűs D. Géza, Cserna Antal, Kaszás Géza és Fenyő Iván szereplésével készített film - amit Fonyó Gergely rendezett, illetve dramaturgja a Dombóvárról elszármazott Köbli Norbert volt - levetítése, valamint a helyi Perfect Dance Táncsport Egyesület látványos rock and roll-bemutatója után a Retro Parti közel 400 résztvevő között ajándéksorsolást tartottak, melynek legkedveltebb nyereménye az a nosztalgia „fecske” fürdőnadrág volt, melyet az 1960-as években viseltek a fiúk és a férfiak.

Forrás: http://www.dombovar.hu/

Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy az Azonnali Fizetési Rendszerben tervezett karbantartás miatt várhatóan 2022.05.21. 23:30 - 2022.05.22. 04:00 óra között 1-3 perces szolgáltatás kiesés várható. Ezen időszak alatt az azonnali fizetési tranzakciók elutasításra kerülhetnek.

 

Részletek