Kiemelkedő Stabilitás - www.takarekbank.hu

Fúzióra lép a Hungária Takarékszövetkezettel az Észak Tolna Megyei Takarékszövetkezet és a Dunaföldvár és Vidéke Takarékszövetkezet. A régióban így nem lesz olyan gazdasági cél, amelyet az ország legtőkeerősebb szövetkezeti pénzintézete ne tudna finanszírozni.

Különleges alkalom volt a Hungária Takarék szokásos, éves küldöttgyűlése március 23-án délután, hiszen a küldöttek megszavazták a pénzintézet fúzióját az Észak Tolna Megyei- és a Dunaföldvár és Vidéke Takarékszövetkezetekkel. A befogadó – akárcsak a Zomba és Vidéke- vagy a Bátaszék és Vidéke Takarékszövetkezettel való egyesüléskor –, most is a Hungária Takarékszövetkezet lesz. Az erők egyesítése várhatóan szeptember vége és november vége között zajlik le.


– Az egyesülés előnyeit a lakossági ügyfelek és a vállalkozások több területen is érezni fogják, hiszen egy országosan is kiemelkedően stabil, biztonságos pénzintézetnél, még szélesebb körű szolgáltatásokat kaphatnak, és a takarék nagyobb összegű hitelek kihelyezésére is képes lesz – mondta el már Gáspár Csaba a Hungária Takarék ügyvezető igazgatója. Ahogy fogalmazott: a régióban nem lesz olyan gazdasági cél, amelyet a pénzintézet ne tudna finanszírozni. Előnyt jelent, hogy nagyon hasonló profilú, szomszédos területen működő szervezetek között a fejlődés természetes velejárójaként valósul meg az összeolvadás, amely a további növekedést szolgálja. A Hungária Takarék a fúzió után négy megyében – Tolnában, Baranyában, Somogyban és Fejérben – összesen hetven fiókkal, háromszáz munkavállalóval dolgozik majd, és körülbelül 105 milliárd forintnyi vagyont kezel. A takarék saját tőkéje sem elhanyagolható: 8,5 milliárd forint. Gáspár Csaba a küldöttgyűlésen hangsúlyozta: ezzel a lépéssel saját kezükbe veszik sorsukat, és az egyesüléssel nőtt az esély arra, hogy húsz-harminc év múlva is helyi takarékszövetkezet működjön a Dél-Dunántúlon. A megbeszélésen elhangzott, hogy a lépéssel tulajdonképpen az idők szavát követik, hiszen itthon és külföldön egyaránt a nagyobb és stabil szövetkezeti pénzintézeteké a jövő.

 

A küldöttek egyértelműen a fúzió mellett döntöttek, ezt bizonyítják szavazataik és véleményük. – A Zomba és Vidéke Takarékszövetkezetről történelmi távlatokban beszélhetek – mondta Témer István zombai küldött. – Annak idején a szalmazsákokból vették ki a pénzt az emberek, hogy betegyék a takarékba. Már a kezdetektől figyelemmel kísérhettem, hogy fejlődik ez a pénzintézet. Amikor a zombai takarék beolvadt a Hungária Takarékba, az is egyértelműen ennek a fejlődésnek a része volt. Az azóta eltelt idő is ezt bizonyítja, és úgy gondolom, a községünkben működő gazdasági vállalkozások fejlesztésére is nagyobb lehetőség nyílik – véli Témer István. Szebényi Géza, bátaszéki küldött is ugyanezen a véleményen van. – Örülök az előttünk álló bővítésnek is, hiszen egy még nagyobb és még erősebb Hungária Takarékhoz tartozhatunk. Ez nemcsak jelentős anyagi biztonságot, de presztízst is jelent. Az egyesülés egyértelműen jó döntés – mondja.

Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy az Azonnali Fizetési Rendszerben tervezett karbantartás miatt várhatóan 2022.05.21. 23:30 - 2022.05.22. 04:00 óra között 1-3 perces szolgáltatás kiesés várható. Ezen időszak alatt az azonnali fizetési tranzakciók elutasításra kerülhetnek.

 

Részletek