Jubileumi Magyar Vállalkozói Szalon Szekszárdon - www.takarekbank.hu

Még kevesebb hitel lesz a gazdaságban, nyereséges vállalkozások mehetnek csődbe, mert nincs likviditás - mondta Demján Sándor, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) elnöke Szekszárdon, a Magyar Vállalkozói Szalon Jubileumi fórumán.

Ha most nem fogunk össze, száz év múlva nem lesz, aki magyarul beszél. A sommás, és biztatónak kevéssé nevezhető kijelentést Demján Sándor, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének és az Országos Takarékszövetkezeti Szövetségnek elnöke tette szerdán Szekszárdon, a Magyar Vállalkozói Szalon jubileumi fórumán.

 

Az ismert üzletember meglehetősen komor színben látja a magyar gazdaság jelenlegi helyzetét. Mint elmondta, a politika elhibázott intézkedéseinek köszönhetően az elkövetkező évtizedekben a régió legszegényebb országa leszünk, és félő, hogy ha a fiatalok a mostanihoz hasonló ütemben hagyják el az országot, akkor a nemzet léte kerülhet veszélybe. Hozzátette: cselédlépcsőn érkeztünk az unióba, és most is cselédsorban vagyunk.

 

Az egyetlen csődveszélymentes - szaknyelven szólva likvid - rendszer ma Magyarországon a Takarékszövetkezet. Tolna megyében kiemelkedően jól szereplő szövetkezeti pénzintézetek vannak, közöttük megemlíteném a Völgység-Hegyhát Takarékszövetkezetet, amely 39 önkormányzati számlát vezet.

 

A fennállásának tizedik évfordulóját ünneplő Magyar Vállalkozói Szalon szerdai jubileumi rendezvényén Demján Sándor a magyar gazdaság versenyképességéről, a kilábalás lehetőségeiről és esélyeiről tartott előadást, amelyben kíméletlen őszinteséggel tárta fel a jelenlegi gazdasági helyzet okait. Mint elhangzott, a vállalkozások nincsenek abban az érdekeltségi és morális helyzetben, amely arra sarkallná őket, hogy összefogjanak. A lakosságot nem készítette fel a politika arra, mit is jelent a piacgazdaság, és az unió sem a várt kondíciókkal fogadta tagjai közé az országot. Magyarország mintegy tizedannyi támogatást kapott, mint például Görög- ,vagy Spanyolország. A racionalitás az egyetlen, amely segíthet kilábalni a jelenlegi helyzetből. Az üzletember állami vállalatok létrehozásában, a kisvállalkozók társulásában, és szigorú hatékonysági intézkedésekben látja a kivezető utat.

Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy az Azonnali Fizetési Rendszerben tervezett karbantartás miatt várhatóan 2022.05.21. 23:30 - 2022.05.22. 04:00 óra között 1-3 perces szolgáltatás kiesés várható. Ezen időszak alatt az azonnali fizetési tranzakciók elutasításra kerülhetnek.

 

Részletek