Sikeres Pályázat a Takarékszövetkezetünknél!

(A Völgység-Hegyhát Takarék, képzési projektjéről)

 

A takarékszövetkezeteket az önsegélyezés gondolata hívta életre, és közel 150 éves történetük során ezt a célt szolgálták, s szolgálják a mai napig szerte Európában. Ma, amikor a válság következményeivel szembesülnek az emberek, felértékelődik a bizalom, az együtt érző segítség, a megbízhatóság ténye, vagyis azok az értékek, melyeket a takarékok képviselnek.

 

Az utóbbi években végbement nagyarányú technikai fejlődés lehetővé tette, hogy ma már ne csak a nagyvárosokban, hanem a kisebb lélekszámú településeken is minden érdemi banki szolgáltatást elérhetővé tegyenek az ott élőknek. Ez azonban csak a dolgok egyik eleme, mely az együttműködés kereteit adja meg.

Az érték, az emberek és ügyintézőink közötti kapcsolatban születik, azaz két egyenrangú partner között. Ötletekkel, szakmai tanácsokkal segítjük a hozzánk fordulókat, intézzük ügyes-bajos pénzügyeiket, figyelve személyes problémáikra, lehetőségeikre, céljaikra.

 

Ez a munka nem a megszokott banki ügyintézői feladatkör. Sokkal több annál, ami empátiát, kedvességet, nyitottságot, felkészültséget vár el kollegáinktól. Ahhoz, hogy valaki ezeknek az elvárásoknak meg tudjon felelni, folyamatos képzésben kell részt vennie, ahol a korszerű bankszakmai ismeretek mellett, időről-időre fejleszteni kell a személyes képességeket, a kommunikációs és a problémamegoldó készséget is.

 

Ez év őszén, 62 kollegánk vett részt egy 100 órás, az Európai Unió Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program (HEFOP-3.4.1) által társfinanszírozott oktatássorozatban. A képzés felölelte a jelenlegi piaci környezet elemzését, a problémák megismerését segítő kommunikációs technikák elsajátítását, a problémák kezelésének, megoldásának módjait. Minden olyan ismeret, mely szükséges ahhoz, hogy munkatársaink gyorsan és pontosan megértsék a hozzánk fordulók igényeit, lehetőségeit és céljait, azt, hogy valójában milyen módon is lehet az ügyfelek érdekeit képviselve, a kölcsönös érdekeket érvényesítve ellátni a felelősségteljes pénzintézeti munkát.

Ezt tekintjük hivatásunknak, mert a működési körzet a mi szűkebb hazánk, a mi otthonunk.

 

Itthon vagyunk, értéket teremtünk!

 

Projekt neve: Értékesítési Ügyfélszolgálati Ügyintéző Képzés - HEFOP 3.4.1-08/1.-2008-05-0082/2.0

 

Kedvezményezett neve és elérhetősége: Völgység-Hegyhát Takarék

 

Közreműködő szervezet neve és elérhetősége: ESZA Kht. (http://www.esf.hu/iroda/elerhetoseg_eu.asp)

 

Közreműködő Szervezet

Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy az Azonnali Fizetési Rendszerben tervezett karbantartás miatt várhatóan 2022.05.21. 23:30 - 2022.05.22. 04:00 óra között 1-3 perces szolgáltatás kiesés várható. Ezen időszak alatt az azonnali fizetési tranzakciók elutasításra kerülhetnek.

 

Részletek