A Hungária Takarék küldöttgyűlése június 24-én döntött a Hungária Takarék Takarékszövetkezet, valamint a Bátaszék és Vidéke Takarékszövetkezet egyesüléséről. Ennek eredményeként egy olyan integrált szervezet alakult meg október 31-el, amelynek mérlegfőösszege meghaladja a 38 milliárd forintot, saját tőkéje eléri a 3,8 milliárdot.

Az egyesülést követően Tolna megyét nagy részben, Baranya megye északi részét lefedő, a két megye gazdasági központjában és alközpontjaiban markánsan jelenlévő takarékszövetkezet jött létre, 34 egységgel – hangzott el a bonyhádi küldöttgyűlésen, amelyen elsőként Brauer János köszöntötte a jelenlévőket. A Takarék elnök-ügyvezető igazgatója úgy fogalmazott: ismét mérföldkőhöz érkezett a fennállása 55. jubileumát ünneplő pénzintézetük. – A megalapozott hitelezés, a folyamatos tanulás és az újítások, valamint a fejlesztések iránti igény a fejlődésünk záloga. Egy újabb fontos lépést tett meg – karöltve a Bátaszék és Vidéke Takarékszövetkezettel – a Hungária Takarék, bízom benne, hogy a következő időszakban mások is felismerik az összefogásban rejlő erőt, lehetőséget, és csatlakoznak az országos elismertséggel, eredményekkel rendelkező csapatunkhoz – fűzte hozzá a nyáron nyugállományba vonult Brauer János, aki megköszönve a kollektíva több évtizedes munkáját, további sok sikert kívánt a Hungária Takarék vezetésének.

Brauer János a jövőben a szövetkezet és az igazgatóság társadalmi elnökeként tevékenykedik, a szakmai munkát Gáspár Csaba ügyvezető igazgató irányítja.

 

Seemann Erika ügyvezető igazgató a számok, míg dr. Glósz Gábor jogi képviselő az alapszabályt érintő változások tükrében beszélt a küldöttgyűlésen a fúzióról, amelyet Potápi Árpád János is támogatott. A Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára emlékeztetett: a kormányzat kiemelt figyelmet fordít a hazai takarékszövetkezetek megerősítésére. – Örülök, hogy az egyesüléssel egy olyan erős pénzintézet jött létre a régióban, amely nagy segítséget tud nyújtani az itt élő embereknek, vállalkozóknak, önkormányzatoknak.

 

A jövőben is mindenki számára egyértelművé kell tenni, hogy ha segítségre van szüksége életképes terve megvalósításához, akkor ezt a bankot keresse. Különösen igaz lesz ez a 2014-2020-as EU-s költségvetési ciklusban, amely során – a kormányzat sikeres munkájának is köszönhetően – 12 ezer milliárdos fejlesztési forrást hívhat le Magyarország – világított rá Potápi Árpád János, aki szerint a vidék bankjai, vagyis a takarékszövetkezetek kiemelt szerepet vállalhatnak a munkahelyteremtést és a gazdaságfejlesztést célzó projektek finanszírozásában.

 

Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád, valamint dr. Bozsolik Róbert, Bátaszék polgármestere is elismerően nyilatkozott a két pénzintézet fúziójáról.

A völgységi város vezetője szóban, míg Bátaszék első embere levélben gratulált a történelmi pillanathoz.

 

Brauer Jánoshoz hasonlóan Varga Mária, a Bátaszék és Vidéke Takarékszövetkezet elnök-ügyvezető igazgatója is úgy vélte: jó döntést hoztak, amikor elhatározták, közösen indulnak el a további fejlődést jelentő úton, amely az ügyfelek, betétesek számára új lehetőségeket – és nem utolsó sorban még nagyobb biztonságot eredményez.

A két takarék egyesülésének több szempontból is érdemi előnyei vannak: egyrészt a megnövekedett üzemméret, illetve az ebből fakadó nagyobb gazdasági erő megalapozza a kor szakmai és jogszabályokban előírt feladatainak kifogástalan ellátásához szükséges szakembergárda megőrzését, erősítését.

 

Másrészt a kiterjedtebb működési területen – Paks és a Sárköz teljes körzetében – ezen túl a Hungária Takarék teljes körű termékpalettáját elérik a takarékos ügyfelek, úgy mint a támogatott vállalkozói hitelek (MFB, MNB NHP, VOSZ Széchenyi Kártya), befektetések, deviza művelet, illetve a lakosság számára az összes támogatott ingatlan alapú hitelkonstrukció, a lakás-takarékpénztár, biztosítások, nyugdíjpénztár – fejtette ki a Vörösmarty Mihály Művelődési Központban tartott küldöttgyűlésen Gáspár Csaba, a Hungária Takarék ügyvezető igazgatója.

Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy az Azonnali Fizetési Rendszerben tervezett karbantartás miatt várhatóan 2022.05.21. 23:30 - 2022.05.22. 04:00 óra között 1-3 perces szolgáltatás kiesés várható. Ezen időszak alatt az azonnali fizetési tranzakciók elutasításra kerülhetnek.

 

Részletek