Avhga Elismerés - www.takarekbank.hu

Az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány Elismerő Oklevélben részesítette a Hungária Takarékot a mikrovállalkozások finanszírozásában mutatott kiemelkedő aktivitásunkért.

Mivel is foglalkozik az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány?

 

Az Alapítvány feladata készfizető kezesség nyújtása olyan mikro, kis- és középvállalkozóknak, amelyek mezőgazdasági területen működnek vagy tevékenységük a vidéki térséghez kapcsolódik.

 

Kezességvállalásuk elősegíti azon vállalkozások finanszírozását, amelyek nem rendelkeznek elegendő fedezettel, így hitelezésük, támogatásuk kockázatos a pénzügyi intézmények számára.

 

Tevékenységüket a pénzügyi intézetek gyakorlatával megegyezően - hitelintézettel egyenértékű pénzügyi vállalkozásként -, alapítványi formában végzik, amely forma egyedülálló a hazai finanszírozási szektorban. E kettősség biztosítja mind a vállalkozások, mind pedig a pénzügyi intézményi partnerek számára, hogy az Alapítvány küldetésének - a kkv szektor pénzügyi életképességének javítása - maximálisan eleget tudjon tenni.


Hitelintézetekkel egyenértékű pénzügyi vállalkozás státuszuk biztosíték arra nézve, hogy a hitelintézetek a finanszírozási folyamat során kezességüket kedvező kockázati besorolás mellett vehessék figyelembe, javítva ezáltal a kkv szektor hitelképességét, csökkentve a bankok kockázatát.

További információ az AVHGA-ról az alábbi weboldalakon érhető el: http://www.avhga.hu/

Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy az Azonnali Fizetési Rendszerben tervezett karbantartás miatt várhatóan 2022.05.21. 23:30 - 2022.05.22. 04:00 óra között 1-3 perces szolgáltatás kiesés várható. Ezen időszak alatt az azonnali fizetési tranzakciók elutasításra kerülhetnek.

 

Részletek