A Vosz Elnöke Úgy Látja, Segíthet Az Új Adózás

Csicsáky Péter, a VOSZ soros elnöke, egyúttal a Takarékbank Zrt. vezérigazgatója tartott előadást Szekszárdon, a Mészáros Borházban, a Magyar Vállalkozói Szalon soros rendezvényén.

- Ez a viszony mindegyik területen előnytelen mindegyik fél számára - folytatta a meghívott vendég. - Sajnos, a magyar bankrendszert érintő gazdasági élet tele van olyan hatásokkal, melyek nem teszik könnyebbé a hitelezést. Ezt a helyzetet csak tetézi az a gazdasági környezet, ami az elmúlt időszakban jellemezte az országot. Előrehaladás akkor következne be, ha a gazdaság kedvező változáson menne keresztül. Mindenesetre látszanak olyan intézkedések, melyek megérthetők: gondolok itt az adózással kapcsolatos, a közelmúltban bevezetett eljárásokra. Ám az is világos, hogy ezek átmeneti lépések: ágazatokat nem lehet megterhelni hosszú évtizedekre nem jövedelemfüggő adórendszerrel. Mégis, a nemsokára bevezetendő 16 százalékos, egykulcsos adórendszer kétségkívül hagy némi pénzt az emberek zsebében. Ez a pénz valahol meg fog jelenni: vagy megtakarításokban, vagy a piacon fogyasztási, avagy beruházási keresletként. Mindez tehát indukálhat bizonyos növekedést a gazdaságban, akárcsak a társasági adó csökkentése. A kérdés csak az, hogy ezen adózási rend fenntartásának idején képes lesz-e a gazdaság úgy megerősödni, hogy visszaálljon a normális működés. Mindannyiunk érdeke, hogy így legyen.

Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy az Azonnali Fizetési Rendszerben tervezett karbantartás miatt várhatóan 2022.05.21. 23:30 - 2022.05.22. 04:00 óra között 1-3 perces szolgáltatás kiesés várható. Ezen időszak alatt az azonnali fizetési tranzakciók elutasításra kerülhetnek.

 

Részletek