50. Lovas Napok Tamásiban - www.takarekbank.hu

Augusztus 20-21-én tartották az 50. Tamási Lovas napokat. Közel tízezren látták az ugrató- és hajtóversenyeket.

A Völgység-Hegyhát Takarék is részt vett a rendezvény támogatásában, és a helyszínen is várta a pénzügyek iránt érdeklődőket.

 

Kiváló lovak, kiváló lovasok és hajtók érkeztek Tamásiba. Ahogy Hajdics József megjegyzi: igazi "éllovasok". Az összdíjazás több mint hárommillió forint volt, amiből a díjugratásra, a Tamási Nagydíjra több mint egymillió forint jutott. A verseny nívóját mutatja, hogy a nagydíjért induló legjobb kilenc lovas közül öt hibapont nélkül végzett. S csupán a minimális időkülönbség döntött közöttük az összevetésben.

Díjugratók, kettesfogatok és pónifogatok versenyeztek. Nyolcvan ember és kétszáz ló. Igazi népünnepély volt, eszem-iszommal és látványos kísérő programokkal: puszta ötössel, pónibemutatóval, dámalovaglással. A helyszínen árusították a lósport történetét feldolgozó könyvet is, melynek képanyagából kiállítás nyílik a helyi művelődési házban.

 

Az 50. Tamási Lovasnapok eredményei

 

Kettesfogatok versenye
1. Zámbó István (Dombóvár)
2. Ébenhardt Magdolna (Siófok)
3. Hajdu Miklós (Zomba)

Pónifogatok versenye
1. Érsek Sándor (Komló)
2. Kiss Mónika (Regöly)
3. Schmidt Zoltán (regöly)

 

Búza Krisztián nyerte Cézár nevű lovával az 50. Tamási Nagydíjat, 2006 után másodszor győzött (Fotó: Örményi János)

Díjugratás, Tamási Nagydíj
1. Búza Krisztián (Dabas)
2. Budavári Anikó (Budapest)
3. Krucsó Szabolcs (Mezőhegyes)
Forrás: Tamási Lovassport Egyesület

Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy az Azonnali Fizetési Rendszerben tervezett karbantartás miatt várhatóan 2022.05.21. 23:30 - 2022.05.22. 04:00 óra között 1-3 perces szolgáltatás kiesés várható. Ezen időszak alatt az azonnali fizetési tranzakciók elutasításra kerülhetnek.

 

Részletek