50 Év Képekben - www.takarekbank.hu

A történet 1960. május 5-én kezdődött Tevelen, amikor Steiner József megalapította a Tevel és Vidéke Takarékszövetkezetet. Mára, az akkor még csak szárnyait próbálgató pénzintézet, a térség meghatározó szereplőjévé vált.

A három egyesülés és az évtizedeken át tartó fejlődés eredményeként a Völgység-Hegyhát Takarék mára 23 kirendeltséggel szolgálja Tolna és Baranya Megyében ügyfeleit.
A Takarék alapításának 50. évfordulója alkalmából ünnepélyes megemlékezést tartottak Bonyhádon. A rendezvény előtt Varga Antal (az OTSZ ügyvezető igazgatója,) és Csicsáky Péter (a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. vezérigazgatója) megnyitották a „Miért takarékoskodom” gyermekrajzpályázat bemutatóját és az 50 évet áttekintő sajtókiállítást. Meglepetésként a Takarék dolgozói bemutattak egy „retro” kirendeltséget, amit a 60-70-es évek bútorzatával, eszközeivel és relikviáival rendeztek be. A vendégek meghívóját az alapításkor használt pecséttel hitelesítette Simonovics Antalné a Takarék legrégebbi munkatársa.


A meghívottak egy múltidéző filmvetítés során élhették újra az alapítástól eltelt 50 évet Brauer János elnök-ügyvezető igazgató tolmácsolásában és Barabás Éva közreműködésével. A filmvetítést a Bonyhadi Bartók Béla Alapfokú Műveszetoktatási Intézmény
Növendékei és a Kränzlein Néptánc Egyesület színes műsora követte.


A műsort követően Varga Antal az OTSZ ügyvezető igazgatója átadta az alapítás évfordulójára kiadott emlékzászlót. Csicsáky Péter a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. vezérigazgatója megható szavakkal zárta a protokolláris részt: „Egyedülálló Magyarországon, hogy egy pénzintézet úgy tud a múltjáról beszélni, hogy érzelmeket vált ki a hallgatókból.”

Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy az Azonnali Fizetési Rendszerben tervezett karbantartás miatt várhatóan 2022.05.21. 23:30 - 2022.05.22. 04:00 óra között 1-3 perces szolgáltatás kiesés várható. Ezen időszak alatt az azonnali fizetési tranzakciók elutasításra kerülhetnek.

 

Részletek