A Kormány 2020. március 18-án a koronavírus gazdaságot érintő hatásainak enyhítése érdekében a 47/2020. (III.18.) Kormányrendelet szerinti intézkedéseket rendelt el, amelyben a 2020. március 18. éjfélig folyósított lakossági hitelek visszafizetését (tőke-, kamat-, és dífizetést) 2020. december 31-ig felfüggeszti.

 

A Takarékbank haladéktalanul gondoskodott a hitelekkel kapcsolatos rendkívüli Kormányrendelet végrehajtásáról. Ennek megfelelően azonnali hatállyal, 2020. március 19-étől - a törlesztésre megjelölt számlákról - leállította a hitelek törlesztéseinek beszedését.

 

A törlesztési moratórium mind lakossági, mind vállalkozói Ügyfelekre vonatkozik.

 

Mit tegyen, ha nem kíván élni a hiteltörlesztés felfüggesztésével?

 

A Kormány rendelete lehetőséget biztosít arra, hogy az ügyfelek a szerződés szerinti törlesztéseiket változatlanul, az eredeti szerződési feltételek és kondíciók alapján teljesítsék. A hiteltörlesztés folytatásával elkerülhető az esetleges, későbbi futamidő hosszabbodása.

 

Ha Ön ezzel a lehetőséggel élni kíván, nyilatkozatot kell tennie. A nyilatkozat innen tölthető le.

 

A nyilatkozatot elküldheti postai úton a Takarékbank Zrt. 1117 Budapest, Magyar tudósok

körútja 9. címre, Telefonos ügyfélszolgálaton (+36 1 311 3110), vagy e-mailen (kozpont@takarek.hu) keresztül, illetve benyújthatja a Takarékbank bármely bankfiókjában.  

 

A Takarékbank az egyik legtöbb ügyfelet kiszolgáló, felelős pénzintézetként elkötelezett annak érdekében, hogy Magyarország az elérhető legkisebb nemzetgazdasági károkat szenvedje el a világjárvány hatására. Szoros egyeztetéseket folytat a szakmai szervezetekkel, valamint a Magyar Bankszövetséggel és a Magyar Nemzeti Bankkal.

 

A jelenlegi vészhelyzetre való tekintettel kiemelten kérjük, hogy a bankfiókokat ne keressék fel személyesen. A felfüggesztés kapcsán felmerülő további kérdések, vagy ügyintézés céljából a nap 24 órában elérhető Telefonos Ügyfélszolgálatunkat a (+36 1 311 3110) hívják, illetve minden rendelkezésre álló további információról itt, a weboldalunkon fogjuk tájékoztatni Önöket.


Kapcsolódó dokumentumok:

Hiteltörlesztési moratórium

A Takarékbank haladéktalanul gondoskodott a hitelekkel kapcsolatos rendkívüli Kormányrendelet végrehajtásáról. A Kormány rendelete azonban lehetőséget biztosít a hiteltörlesztés folytatására is.

RÉSZLETEK