A Kormány 2020. március 18-án a koronavírus gazdaságot érintő hatásainak enyhítése érdekében a 47/2020. (III.18.) Kormányrendeletbe foglalt intézkedéseket rendelte el, amelyben a 2020. március 18. éjfélig folyósított lakossági és vállalati hitelek ügyfelek általi fizetési kötelezettségét (tőke-, kamat- és díjfizetés) 2020. december 31-ig felfüggeszti.

 

A Takarékbank haladéktalanul gondoskodott a hitelekkel kapcsolatos rendkívüli intézkedések végrehajtásáról. Ennek megfelelően azonnali hatállyal, 2020. március 19-től - a törlesztésre megjelölt számlákról - leállította a hitelek törlesztőrészleteinek beszedését.

 

A törlesztési moratórium, lakossági és vállalkozói ügyfelekre egyaránt vonatkozik.

 

Amennyiben szeretné tudni, hogy mennyivel hosszabbodik meg a futamidő és hogyan változik a hitel visszafizetendő összege a moratórium alatt, számolja ki könnyedén kalkulátorunk segítségével:

 

Törlesztőrészlet és futamidő kalkulátor 

 

 

A Kormány rendelete lehetőséget biztosít arra, hogy az ügyfelek a szerződés szerinti törlesztéseiket változatlanul, az eredeti szerződési feltételek alapján teljesíthessék.

 

 

A felmerülő további kérdések vagy ügyintézés céljából hívják a nap 24 órájában elérhető Telefonos Ügyfélszolgálatunkat (+36 1 311 3110), illetve a weboldalunkon is tájékozódhat.


Kapcsolódó dokumentumok:

Tisztelt Ügyfelünk!

A Takarékbank a koronavírus-járvány (COVID-19) további terjedésének megakadályozása érdekében, valamint a Kormány 431/2020. (IX. 18.) rendeletének megfelelően további intézkedéseket vezetett be:

 

Kérjük megértését és segítő együttműködését. Közös érdekünk a járvány további terjedésének megelőzése.