Értesítés összintegrációs egyesülésről

A 2019. október 31-én bekövetkező egyesüléssel kapcsolatos tájékoztatás.

Ügyfeleink korábban értesülhettek róla, hogy az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. közgyűlése által elfogadott, a 2019-2023 közötti időszakra szóló üzleti stratégia értelmében a Takarék Csoporton belül egy új, minden ízében korszerű, univerzális kereskedelmi bank jön létre, amely a szövetkezeti hitelintézetek erőforrásainak egyesítésével végzi a jövőben az ügyfelek kiszolgálását.

 

A 2010-es évek elején még több, mint 120 kisebb-nagyobb takarékszövetkezetből  álló integráció 2017 végére 12 regionális takarékszövetkezetben egyesült. A szervezeti átalakulás következő lépcsőjeként 2019. május 01. napján a Mohácsi Takarék Bank Zrt., a Pannon Takarék Bank Zrt. és a B3 TAKARÉK Szövetkezet egyesülésével létrejött a Takarékbank Zrt., amelyre a Csoport központi bankja, az MTB Zrt. is átruházta lakossági és vállalati számlaszerződés-, betét- és hitelállományát.

 

2019. október 31-én az új kereskedelmi bank kialakításának folyamata várhatóan újabb fontos mérföldkőhöz érkezik: a Takarék Kereskedelmi Bank Zrt., a 3A Takarékszövetkezet, a Békés Takarék Szövetkezet, a CENTRÁL TAKARÉK Szövetkezet, a Dél TAKARÉK Szövetkezet, a Fókusz Takarékszövetkezet, a Hungária Takarék Takarékszövetkezet, a KORONA TAKARÉK Takarékszövetkezet, az M7 TAKARÉK Szövetkezet, a Nyugat Takarék Szövetkezet, a Pátria Takarékszövetkezet és a TISZÁNTÚLI TAKARÉK Takarékszövetkezet beolvad a Takarékbank Zrt-be. Az egyesülést követően a Takarékbank Zrt. lesz a teljes Takarék Csoport országos kereskedelmi bankja, amely a takarékok erőforrásainak fokozatos bevonása után fejlődik az ország minden pontján korszerű és egységes termékeket és szolgáltatásokat nyújtó kereskedelmi bankká.

 

A Takarék Csoport ügyfeleinek számos előnnyel jár a takarékszövetkezetek egyesülése: egységes, versenyképes termékeket vehetnek igénybe, mint bármely nagy kereskedelmi bankban, a modern informatikai rendszer pedig az eddigiekhez képest egyszerűsíti és gyorsítja a kiszolgálást. A folyamat végén elérhetővé válik a teljes országos átjárás: az ügyfelek bármely takarékbanki fiókban intézhetik majd ügyeiket.

 

Az országos lefedettségű, a hazai pénzintézetek közül a legnagyobb fiókhálózatot üzemeltető Takarékbank Zrt. a családok és generációk, valamint a helyi közösségek bankja kíván lenni. A Takarékbank Zrt. jelentős üzleti korszerűsítést tervez, új termékekkel és szolgáltatásokkal, új, korszerű digitális csatornák alkalmazásával kíván piacra lépni, miközben a hagyományos banki ügyintézést is széles körben biztosítja ügyfelei számára.

 

További információért kérjük, olvassa el az alábbi tájékoztatót!

Kérjük, válasszon az alábbiak közül:

Azonnali fizetési rendszert érintő karbantartás

Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy tervezett karbantartás miatt a Takarék Netbank,  Mobilapp, e-Bankszolgáltatásokat érintően 2022.10.02. 00:00 és 2022.10.02.03:00 között fennakadások várhatóak, rövidebb, 1-2 perces szakadozások fordulhatnak elő.
 
Köszönjük megértését és türelmét!
Takarékbank Zrt.

 

RÉSZLETEK