Értesítés összintegrációs egyesülésről

A 2019. október 31-én bekövetkező egyesüléssel kapcsolatos tájékoztatás.

Ügyfeleink korábban értesülhettek róla, hogy az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. közgyűlése által elfogadott, a 2019-2023 közötti időszakra szóló üzleti stratégia értelmében a Takarék Csoporton belül egy új, minden ízében korszerű, univerzális kereskedelmi bank jön létre, amely a szövetkezeti hitelintézetek erőforrásainak egyesítésével végzi a jövőben az ügyfelek kiszolgálását.

 

A 2010-es évek elején még több, mint 120 kisebb-nagyobb takarékszövetkezetből  álló integráció 2017 végére 12 regionális takarékszövetkezetben egyesült. A szervezeti átalakulás következő lépcsőjeként 2019. május 01. napján a Mohácsi Takarék Bank Zrt., a Pannon Takarék Bank Zrt. és a B3 TAKARÉK Szövetkezet egyesülésével létrejött a Takarékbank Zrt., amelyre a Csoport központi bankja, az MTB Zrt. is átruházta lakossági és vállalati számlaszerződés-, betét- és hitelállományát.

 

2019. október 31-én az új kereskedelmi bank kialakításának folyamata várhatóan újabb fontos mérföldkőhöz érkezik: a Takarék Kereskedelmi Bank Zrt., a 3A Takarékszövetkezet, a Békés Takarék Szövetkezet, a CENTRÁL TAKARÉK Szövetkezet, a Dél TAKARÉK Szövetkezet, a Fókusz Takarékszövetkezet, a Hungária Takarék Takarékszövetkezet, a KORONA TAKARÉK Takarékszövetkezet, az M7 TAKARÉK Szövetkezet, a Nyugat Takarék Szövetkezet, a Pátria Takarékszövetkezet és a TISZÁNTÚLI TAKARÉK Takarékszövetkezet beolvad a Takarékbank Zrt-be. Az egyesülést követően a Takarékbank Zrt. lesz a teljes Takarék Csoport országos kereskedelmi bankja, amely a takarékok erőforrásainak fokozatos bevonása után fejlődik az ország minden pontján korszerű és egységes termékeket és szolgáltatásokat nyújtó kereskedelmi bankká.

 

A Takarék Csoport ügyfeleinek számos előnnyel jár a takarékszövetkezetek egyesülése: egységes, versenyképes termékeket vehetnek igénybe, mint bármely nagy kereskedelmi bankban, a modern informatikai rendszer pedig az eddigiekhez képest egyszerűsíti és gyorsítja a kiszolgálást. A folyamat végén elérhetővé válik a teljes országos átjárás: az ügyfelek bármely takarékbanki fiókban intézhetik majd ügyeiket.

 

Az országos lefedettségű, a hazai pénzintézetek közül a legnagyobb fiókhálózatot üzemeltető Takarékbank Zrt. a családok és generációk, valamint a helyi közösségek bankja kíván lenni. A Takarékbank Zrt. jelentős üzleti korszerűsítést tervez, új termékekkel és szolgáltatásokkal, új, korszerű digitális csatornák alkalmazásával kíván piacra lépni, miközben a hagyományos banki ügyintézést is széles körben biztosítja ügyfelei számára.

 

További információért kérjük, olvassa el az alábbi tájékoztatót!

Felhívás Kötelező Ügyfél Átvilágításról

Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy 2019. június 25-én a Parlament elfogadta A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2017.évi LIII. törvény módosítását, mely szerint a Hitelintézeteknek 2019. október 31. napjáig kell elvégezniük valamennyi meglévő Ügyfelük tekintetében az ismételt átvilágítást! Kérjük, hogy amennyiben az Ön esetében ez nem történt még meg, olvassa el részletes tájékoztatónkat az alábbi gombra kattintva!

Részletek