Szigetvári Takarék: Tisztújítás Után, Fúzió Előtt

Több, a Szigetvári Takarékszövetkezet jövőjét meghatározó témában született döntés a Takarék 2017.április 11-én tartott Küldöttgyűlésén.

A tisztségviselők 5 éves megbízatása lejárt, így elsőként új Igazgatósági és Felügyelő Bizottsági tagokat választottak, majd meghozták az elvi döntést a szintén mérföldkőnek tekinthető, Szigetvári Takarék által vezetett fúzióról is.


Ezzel kapcsolatban kérdeztük a legfontosabb változásokról Osztrogonácz Gábort, az igazgatóság új elnökét és dr. Gyarmatiné Szentes Anikó, ügyvezető igazgatót.
– A Szigetvári Takarék korábbi elnöke, dr. Kiss Endre több évtizedes eredményes és kiemelkedő munkáját követően, a közelmúltban úgy döntött, hogy visszavonul és átadja a stafétát a fiatalabb korosztálynak. Kérését akceptálva választották meg a küldöttek az új öt tagú igazgatóságot, valamint a négy tagú felügyelő bizottságot – mondta elöljáróban Osztrogonácz Gábor.
A megújult Igazgatóság tagjai: dr. Kiss György, dr. Bencs László, Bárdi Jenő, és dr. Gyarmatiné Szentes Anikó, ügyvezető igazgató. A Szigetvári Takarék Felügyelő Bizottságának elnöki pozícióját - az előző ciklushoz hasonlóan – továbbra is Csökliné dr. Valler Mária tölti be, a testület további tagjai dr. Orosdy Béla, dr. Szabó Zoltán, és dr. Zeller Gyula.

 

Osztrogonácz Gábor és dr. Gyarmatiné Szentes Anikó ügyvezetők az elmúlt években eredményesen irányították a Szigetvári Takarék tevékenységét, munkájukkal kiérdemelték a küldöttek és a tagság bizalmát, elismerését. A most megválasztott vezetőség egyben garanciát is jelent a Szigetvári Takarék tevékenységének, üzletpolitikájának és stratégiájának folytonosságára.
– A tisztújítás mellett a Takarék életében a következő fontos mérföldkő az általa vezetett egyesülés. – mondta dr. Gyarmatiné Szentes Anikó. – Az integrációs törekvésekkel ez a fúzió teljes mértékben összhangban van, mert ebben a kiélezett piaci versenyben csak hatékony pénzintézetként lehet helytállni, és ezt a hatékonyságot fogja elősegíteni az összeolvadás. Ennek a felismerésnek köszönhetően a Szigetvári Takarék egyesül a MECSEK TAKARÉK Szövetkezettel, a Bóly és Vidéke Takarékszövetkezettel, és a Szentlőrinc-Ormánság Takarékszövetkezettel.


– A fúzió eredményeként egy mérethatékony, a régióban komoly piaci részesedéssel rendelkező Takarék jön létre, 115 milliárd forint mérlegfőösszeggel, csaknem 66 ezer lakossági, 13 ezer vállalkozói és 150 önkormányzati ügyféllel.
Kiemelt célunk, hogy a kibővült ügyfélkör számára az eddiginél is színvonalasabb pénzügyi szolgáltatást biztosítsunk úgy, hogy a hatékonyságunk javulásából adódóan a jelenleginél is bátrabban felvegyük a versenyt a többi pénzintézettel szemben, lépést tartva a digitalizációval, de megőrizve a ránk jellemző személyes, közvetlen kiszolgálást - hangsúlyozta Osztrogonácz Gábor. Célunk, hogy erős, a régió iránt elkötelezett pénzügyi szolgáltatóként működjünk azon értékek mentén, amelyeket eddig a Szigetvári Takarék képviselt, felsorakoztatva emellé természetesen azokat az értékeket is, amelyeket a társtakarékok az elmúlt években, évtizedekben eredményesen képviseltek tevékenységük során.


Osztrogonácz Gábor
25 éves banki tapasztalattal rendelkezik, 2013 óta a Szigetvári Takarék ügyvezető igazgatója. A Takarékbank Zrt. és a Magyar Posta Zrt. Igazgatóságának tagja. Nős, három gyermek édesapja.


Dr. Gyarmatiné Szentes Anikó
Közel 20 éves bankszakmai tapasztalattal rendelkező közgazdász. 2013-tól a Szigetvári Takarék ügyvezető igazgatója, egy kislány édesanyja.


Az egyesült takarék a nagyobb mérete ellenére továbbra is egy rugalmas, gyors, a régióval együtt élő, ügyfeleit jól ismerő szervezet lesz, amely az erős, országos szintű integráció elkötelezett tagjaként, annak technológiai, szakmai tudásával és tőkeerejével a hátterében biztosítja az ügyfelek számára a kiemelkedő biztonságot és a legkorszerűbb szolgáltatásokat.

Tisztelt Ügyfelünk!


Kedvezményes díjazású számlacsomaggal várjuk a Sberbank kisvállalati ügyfeleit és az OBA kártalanításban érintett lakossági ügyfeleket a bank fiókjainkban.
A részletekkel kapcsolatban érdeklődjön kollégáinknál! Bankfiókokkal kapcsolatos információk: https://takarekbank.hu/atm-fiok