Szigetvári Takarék Tagja Az Ország Legbiztonságosabban Működő Hitelintézeti Garanciaközösségének!

A Szigetvári Takarékszövetkezet tagja Magyarország egyik legbiztonságosabban és legátláthatóbban működő hitelintézeti rendszerének, a Takarékszövetkezetek Garanciaközösségének.

A takarékszövetkezeti szektor központi bankja, a TakarékBank Zrt. döntése alapján 2014. december 5-én 115 szövetkezeti hitelintézet - köztük elsők között a Szigetvári Takarékszövetkezet - részvételével teljes körűen kiépült a takarékszövetkezetek garanciaközössége.

 

Az új, minden eddiginél átláthatóbban és biztonságosabban működő betétvédelmi közösség létrejöttét átfogó vizsgálatsorozat előzte meg. A Szigetvári Takarékszövetkezet megfelelt a vizsgálat szigorú követelményrendszerének.

A döntés értelmében a Takarékbank, a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete (SZHISZ) és takarékszövetkezeti szektor összes tagja – 115 szövetkezeti hitelintézet – ezentúl egyetemlegesen felelnek egymás kötelezettségeiért.

 

Az Országos Betétbiztosítási alap ügyfelenkénti 100.000,- EUR összeghatárig terjedő védelme mellett, közel háromszáz milliárd forintnyi tőke védi a takarékszövetkezeti szektort, és így a Szigetvári Takarékszövetkezet betéteseit is!

 

Betéteseink megtakarításainak biztonságát, ennek anyagi fedezetét az is biztosítja, hogy az állam tavaly 136 milliárd forinttal növelte meg a szövetkezeti hitelintézetek szavatoló tőkéjét és létrehozta a szövetkezeti hitelintézetek új Tőkefedezeti Alapját.

 

Az új rendszerben az integráció egésze, illetve minden egyes, a garanciaközösséghez csatlakozó takarék mögött tehát egységesen közel 300 milliárd forintnyi tőke áll, amely összeg rendkívül széleskörű védelmet biztosít minden ügyfelünk számára. 
 

További részletekért látogasson el a Garanciaközösség hivatalos oldalára, a www.garanciakozosseg.hu weboldalra.

Tisztelt Ügyfelünk!


Kedvezményes díjazású számlacsomaggal várjuk a Sberbank kisvállalati ügyfeleit és az OBA kártalanításban érintett lakossági ügyfeleket a bank fiókjainkban.
A részletekkel kapcsolatban érdeklődjön kollégáinknál! Bankfiókokkal kapcsolatos információk: https://takarekbank.hu/atm-fiok