Stratégiai Szövetségre Lépett A Szigetvári Takarék

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a MECSEK Takarék Szövetkezet és a Szentlőrinc-Ormánság Takarékszövetkezet 2017. november 30. napjával történő beolvadásával együtt a Szigetvári Takarékszövetkezet cégneve Dél TAKARÉK Szövetkezetre változik, székhelye pedig a 7622 Pécs, Bajcsy-Zsilinszky E. u. 7. számra módosul. A név és székhelyváltozásról szóló, a Pécsi Törvényszék Cégbírósága által hozott cg.02-02-000186/311 számú végzés az alábbi linkre kattintva érhető el:

Végzés

 

A Szigetvári Takarékszövetkezet, a MECSEK TAKARÉK Szövetkezet és a Szentlőrinc-Ormánság Takarékszövetkezet 2017. november 30-tól egy szervezetként,


Dél TAKARÉK Szövetkezet


néven* folytatja tevékenységét. A Dél TAKARÉK ügyfelei 2017 decemberétől már az ország hat megyéjében, közel 50 fiókban intézhetik pénzügyeiket. Az egyesülő Takarék három eddig is jelentős takarékszövetkezet erejét, vagyonát, tudását is egyesíti. Mindez további lehetőségeket is tartogat az Önnel való együttműködésünkben.


Érdeklődjön bizalommal az új lehetőségek iránt, mi segítjük Önt a legjobb szolgáltatások kiválasztásában!
 

Fontos, hogy az egyesülés az Ön számára semmilyen plusz teendővel nem jár, számlaszáma nem változott, szolgáltatásaink rendben működnek tovább! Mindazonáltal kérjük, figyelmesen olvassa el az alábbi ügyfél tájékoztatót is, amelyben minden fontos gyakorlati tudnivalót megtalál a változásokat illetően.

 

Tudnivalók számlaszám, számlavezetés, szerződések, bankkártya esetében:

 

 • Nem változik a számlaszám, így ügyfeleinknek nincs bejelentési kötelezettsége például Cégbíróság, NAV, Államkincstár, közüzemi szolgáltatók, biztosítók, Nyugdíjfolyósító Igazgatóság, vagy a munkáltató felé. Céges, vállalkozói ügyfeleknek nem kell új bélyegző, számlázó programban nem szükséges módosítás, partnereik a megszokott módon tudják a számláikat kiegyenlíteni.
 • A korábban kötött szerződések módosítás nélkül tovább élnek, legyen szó számlavezetésről, kölcsönszerződésről vagy bármely más szolgáltatásunkról.
 • A korábban kibocsátott bankkártyák lejáratig használhatóak, az egyesülés és az új név miatt nem szükséges rendkívüli kártyacsere. A bankkártya cseréjéről - annak lejárati idejéhez igazodva - automatikusan gondoskodunk.
 • Az általunk tárolt adatok helyességének ellenőrzése, és a számlavezetésre vonatkozó jogszabályok változása miatt személyes ügyintézés során minden érintett ügyfelünket adategyeztetésre (személyes adatokat igazoló okmányok bemutatása) kérjük majd.
 • Adatbiztonság: Szeretnénk felhívni a figyelmét arra, hogy a jövőben sem végzünk online, vagy telefonos adategyeztetést! Kérjük a továbbiakban is körültekintően járjon el az esetleges csalások megelőzése érdekében, kérdés esetén keressen minket elérhetőségeinken.

 

Rendelkezésre állás, nyitva tartás, elérhetőségek:

 

 • December 5-től az egyesülő takarékok fiókjai egy szervezet keretei között és közös számlavezető rendszerrel állnak majd az Ön rendelkezésére.
 • A Dél TAKARÉK új székhelye: 7622 Pécs, Bajcsy Zs. utca 7.
 • A fiókok címéről, elérhetőségeiről és nyitva tartásáról november 30-ig az egyesülő takarékok honlapjain, ezt követően a www.deltakarek.hu oldalon vagy fiókjainkban nyújtunk tájékoztatást.

 

Tudnivalók a betétbiztonságot illetően:

 

Pénze továbbra is biztonságban van Nálunk! A betéteket az Országos Betétbiztosítási Alap és a Takarékszövetkezetek Garanciaközössége is garantálja:

 

 • Az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA)
  A nálunk elhelyezett betétek és a fizetési számlákon tartott összegek biztosítottsága a továbbiakban is él, de a három egyesülő takaréknál eddig esetlegesen külön-külön, ugyanazon ügyfél neve alatt elhelyezett betétek összeadódnak, és a 100.000,- Eurós (kb. 30 millió forintos) maximális biztosítási összeghatár az egyesülés napjától, azaz 2017. november 30-tól számított 3 hónap elteltével a betétek együttes összegére vonatkozik.

 

 • Garanciaközösség
  A Szigetvári Takaréknál betétet elhelyező ügyfeleket törvény alapján kiegészítő betétvédelem illeti meg, a szövetkezeti hitelintézeteknél elhelyezett betéteket ugyanis az OBA védelmén felül a takarékok saját Tőkefedezeti Alapja is védi. A takarékok az OBA által nem biztosított betétösszegek vagy az OBA által nem biztosított egyéb betétek (állami, önkormányzati betétek stb.) visszafizetésére is kötelesek.
   

Fúziós hirdetmény változásokról (2017.09.30)

 

Egyesüléssel kapcsolatos további dokumentumok

 

 

Amennyiben kérdése, észrevétele lenne felénk, keressen minket bizalommal fiókjainkban, vagy honlapunkon, a www.deltakarek.hu oldalon. Levelezési címünk továbbra is a 7602 Pécs, Pf. 255 marad, központi e-mail címünk pedig kozpont@deltakarek.hu.

 

Közösen, partnerként!

Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy az Azonnali Fizetési Rendszerben tervezett karbantartás miatt várhatóan 2022.05.21. 23:30 - 2022.05.22. 04:00 óra között 1-3 perces szolgáltatás kiesés várható. Ezen időszak alatt az azonnali fizetési tranzakciók elutasításra kerülhetnek.

 

Részletek