0%-os kamatozású hitellehetőség kis- és középvállalkozásoknak

Több száz milliárd forintnyi uniós fejlesztési forráshoz juthatnak hozzá a kis- és közepes vállalkozások 2018-ig, a források jelentős részének közvetítésében többek között a Szigetvári Takarékszövetkezet is részt vesz. A következő hónapokban folyamatosan nyílnak meg a különböző típusú támogatási lehetőségek a kkv-k számára, amelyek közül az első egy 0%-os kamatozású hitel lesz. Az új hiteltermék könnyített biztosítéki rendszerének köszönhetően azok a kkv-k is forráshoz juthatnak, amelyek eddig kevésbé voltak hitelképesek. Csak egy igazán jó tervre és némi saját forrásra van szükség.

 

- A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében meghirdetett programokon belül közvetítünk a jövőben támogatási lehetőségeket, amelyek közül az első termék kifejezetten vállalkozásoknak szól: egy 0%-os kamatozású hitel, amelyet termelőeszközök, beruházások és járulékosan forgóeszközök beszerzésére lehet felhasználni.– tájékoztat Csányi Zsolt, a Szigetvári Takarék vállalkozói hitel üzletágvezetője, aki 24 éves banki, döntően vállalkozói területen szerzett tapasztalattal a közelmúltban érkezett a pénzintézethez. - Akár 600 millió Ft hitelösszeg is igénybe vehető ebben a konstrukcióban, minimálisan 10%-os önrész mellett, akár 15 éves futamidővel – tér vissza az új lehetőségre Csányi Zsolt. – A visszatérítendő pénzügyi eszköz támogatás igénybevételének menete sokban hasonlít egy hitelkérelemhez, a vállalkozás a pozitív hitelbírálat és a szerződés megkötése után juthat hozzá a megítélt összeghez. 

 

- Mi a különbség egy banki hitel és az EU-s támogatásként kapható hitel között?

 

- Egy banki hitel bírálatánál nagyobb súlya van a vállalkozás múltjának, ennél a konstrukciónál azonban elsősorban a cég jövőképe és lehetőségei számítanak a döntésnél. A könnyített biztosítéki rendszer miatt most olyan cégek is lehetőséget kaphatnak, amelyek eddig nem vagy csak nehezen jutottak banki hitelhez. 

 

- Mikortól igényelhetik a vállalkozások a 0%-os kamatozású hitelt? 

 

- A Magyar Fejlesztési Bank május 20-ától országszerte folyamatosan alakítja ki az uniós forrásokat közvetítő új értékesítési pontjait, az egyik első úgynevezett MFB Pont a Szigetvári Takarék pécsi belvárosi bankfiókjában nyílt meg. A közeljövőben további MFB Pontokat nyitunk Szigetváron, Komlón, Siófokon, Barcson, Harkányban, Kozármislenyben, Tabon és Balatonföldváron. MFB Pontjainkon munkatársaink azokat a vállalkozásokat várják, amelyek egy jól kidolgozott ötlet, egy elképzelés megvalósításához keresnek kedvező pénzügyi lehetőséget. Az igényelt MFB forráson túl szeretnénk partnereinknek átfogó szolgáltatást nyújtani, segítve ezzel jövőbeli elképzeléseiket. Javaslom, hogy személyesen érdeklődjenek az MFB Pontokon, hiszen nemcsak tájékoztatást, hanem személyre szóló tanácsadást is nyújtunk számukra akár a hitelkérelem kitöltésével kapcsolatban, akár azzal, milyen feltételekkel vehetik igénybe a viszonylag gyorsan elérhető uniós fejlesztési forrást. 

 

Csányi Zsolt
Vállalkozói hitel üzletágvezető

 

A közel 25 éves banki, vállalati finanszírozási tapasztalattal rendelkező szakember a közelmúltban csatlakozott a Szigetvári Takarékhoz. Csányi Zsolt azért kötelezte el magát az 58 éves múlttal rendelkező, 27 fiókot működtető regionális bank mellett, mert jellemzően helyi igényekhez jobban igazodó konstrukciókkal tudják az ügyfelek igényeit kiszolgálni.
Az üzletág-vezető jelenlegi munkájában nagy szerepet kap az egyedi megoldások kialakításhoz szükséges kreativitás azért, hogy a takarékszövetkezet jellegéből adódó lehetőségeket kihasználva rugalmasan tudjanak igazodni a vállalkozások speciális helyi igényeihez.

 

 

Pécsi fiók Szigetvári fiók Komlói fiók
Pécs, Bajcsy-Zsilinszky u. 7. Szigetvár, József Attila u. 19. Komló, Városház tér 5.
Tel.: +36 72 514-200 Tel.: +36 73 514-094 Tel.: +36 73 514-094
E-mail: bajcsy@szigetvaritakarek.hu E-mail: szigetvar@szigetvaritakarek.hu E-mail: komlo@szigetvaritakarek.hu

Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy az Azonnali Fizetési Rendszerben tervezett karbantartás miatt várhatóan 2022.05.21. 23:30 - 2022.05.22. 04:00 óra között 1-3 perces szolgáltatás kiesés várható. Ezen időszak alatt az azonnali fizetési tranzakciók elutasításra kerülhetnek.

 

Részletek