Takarék agrártámogatások előfinanszírozási gyorskölcsön - www.takarekbank.hu

Egyszerű lépés, gyors megoldás!

Gyorsított eljárással, csökkentett dokumentációval elérhető támogatás előfinanszírozás, NHP Hajrá forrásból* is, maximum 40 millió Ft-ig, tárgyi fedezet nélkül. Az előfinanszírozás már az adott támogatási évet megelőző év októberétől igényelhető.

Kollégáink a szükséges adatok megadását követően kiszámítják Önnek a támogatásainak előfinanszírozására szolgáló hitelösszeget és annak teljes, várható finanszírozási költségét. Országosan elérhető a Takarékbank Agrárcentrumokban.

 

Kik vehetik igénybe?

 

Az adott támogatásra jogosult, Magyar Államkincstár (MÁK) nyilvántartásában regisztrált mezőgazdasági termelők. Bármely vállalkozási forma igényelheti: társas vállalkozás, egyéni vállalkozó, őstermelő, családi gazdálkodó.

 

Finanszírozható támogatási jogcímek:

 

  • Közvetlen agrártámogatások közül: egységes területalapú támogatás, zöldítés támogatás, termeléshez kötött támogatások teljes köre, átmeneti nemzeti támogatásból anyatehén nemzeti támogatása.
  • Vidékfejlesztési Program normatív típusú jogcímek: AKG, ökológiai gazdálkodások támogatása, NATURA 2000 kompenzációs kifizetések, THÉT.

 

Mekkora az igényelhető hitelösszeg?

 

500 ezer Ft– 40 millió Ft, a támogatásra jogosultság függvényében.

NHP Hajrá forrás* esetében 5 millió Ft – 40 millió Ft.

 

A hitelösszeg legalább 80 %-a az egységes területalapú és zöldítés támogatásra vehető igénybe, legfeljebb 20 %-a pedig - igény esetén - a fent megjelölt egyéb támogatásokra. A teljes hitelösszeg is igényelhető az egységes területalapú és zöldítés támogatásra.

 

 

Milyen futamidővel igényelhető?

 

1-21 hónapos futamidő, amely, a támogatás kifizetéséhez igazodik.

 

Milyen hitelfedezet szükséges?

 

  • Tárgyi fedezet nélkül vehető igénybe, a visszafizetés elsődleges forrása a kifizető szerv által utalt támogatás összege.
  • Takarékbanknál vezetett, MÁK-nál támogatási célszámlaként bejelentett elkülönített számla.
  • Felhatalmazó levél más hitelintézetnél vezetett számlára.

 

 

*MNB NHP Hajrá forrású hitel igénybevétele esetén meg kell felelni az MNB NHP Hajrá Terméktájékoztatóban foglaltaknak is a termékfeltételek mellett.
Az NHP Hajrá hitelprogram részletes feltételeit a Magyar Nemzeti Bank weboldalán (https://www.mnb.hu/monetaris-politika/novekedesi-hitelprogram-nhp) elérhető Terméktájékoztató tartalmazza.
 
A tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül a Ptk. 6:64. §-a szerinti ajánlatnak, nem jelent a Hitelintézet részéről szerződéskötési kötelezettséget. A Takarék Agrártámogatások Előfinanszírozási Gyorskölcsön igénybevételének részletes feltételei megtalálhatóak a Vállalkozások számára nyújtott hiteltermékek Általános Szerződési Feltételeiben és a Vállalkozói Hitel és Garancia Ügyletek elnevezésű Hirdetményben.

 


Kapcsolódó dokumentumok:

Kérjük, válasszon az alábbiak közül:

Tisztelt Ügyfelünk!

A magasabb színvonalú ügyfélkiszolgálás érdekében kártyaportfóliónkat egységesíttettük. Amennyiben régi bankkártyája nem működik, kérjük, hogy aktiválja a korábban kézbesített, új kártyáját, vagy hívja  telefonos ügyfélszolgálatunkat a +36 1 311 3110 vagy a +36 1 212 0202 telefonszámokon.
 
Együttműködését köszönjük!