Gyors megoldás a finanszírozható támogatások széles körére!

Gyors és rugalmas finanszírozási forma, az előírt dokumentumok benyújtását, megkötését követően néhány napon belül a hitelösszeghez juthat tárgyi fedezet nélkül. Az előfinanszírozás már az adott támogatási évet megelőző év októberétől igényelhető.

Országosan elérhető a Takarékbank Agrárcentrumokban.

 

Kik vehetik igénybe?

 

Az adott támogatásra jogosult, Magyar Államkincstár (MÁK) nyilvántartásában regisztrált mezőgazdasági termelők. Bármely vállalkozási forma igényelheti: társas vállalkozás, egyéni vállalkozó, mezőgazdasági őstermelő, őstermelők családi gazdasága.

 

Finanszírozható támogatási jogcímek:

 

  • Közvetlen agrártámogatások teljes köre (egységes területalapú támogatás, zöldítés támogatás, termeléshez kötött támogatások, átmeneti nemzeti támogatások, fiatal mezőgazdasági termelő támogatása),
  • Vidékfejlesztési Program normatív típusú jogcímek (pl. AKG, ökológiai gazdálkodások támogatása, NATURA 2000 kompenzációs kifizetések, THÉT, stb.)

 

Mekkora az igényelhető hitelösszeg?

 

  • Minimum 1 millió Ft, maximum hitelösszeg nincs meghatározva.
  • A jogosult mezőgazdasági vállalkozások számára a biztosítékok és a hitelbírálati folyamatok eredményének függvényében lehetővé tesszük a támogatás 90 %-os előfinanszírozását.

 

Milyen futamidővel igényelhető?

 

  • 1-21 hónapos futamidővel, amely, a támogatás kifizetéséhez igazodik.

 

Milyen hitelfedezet szükséges?

 

  • Tárgyi fedezet nélkül vehető igénybe. A visszafizetés elsődleges forrása a kifizető szerv által utalt támogatás összege.
  • MÁK-nál támogatási célszámlaként bejelentett elkülönített számla
  • Felhatalmazó levél más hitelintézetnél vezetett számlára

 

 

A tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül a Ptk. 6:64. §-a szerinti ajánlatnak, nem jelent a Hitelintézet részéről szerződéskötési kötelezettséget. A Takarék Agrártámogatások Előfinanszírozási kölcsön igénybevételének részletes feltételei megtalálhatóak a Vállalkozások számára nyújtott hiteltermékek Általános Szerződési Feltételeiben és a Vállalkozói Hitel és Garancia Ügyletek elnevezésű Hirdetményben.

 

 

 


Kapcsolódó dokumentumok:

Archív dokumentumok
A termékhez kapcsolódó, korábban hatályban lévő dokumentumok, valamint a már nem értékesített termékeink kapcsolódó dokumentumai az alábbi linken találhatók.

Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk,hogy tervezett karbantartás miatt a Takarék Netbank/e-Bank/Mobilapp szolgáltatásban 2021.12.05. 00:00 órától 2021.12.05. 04:00 között fennakadások várhatóak, rövidebb szakadozások fordulhatnak elő, továbbá a Takarékbank SMS szolgáltatása sem lesz rövidebb ideig elérhető. A Netbank belépéshez, illetve a tranzakciók indításához szükséges SMS-ek és a kártyatranzakciós tájékoztató,továbbá a netes bankkártyás vásárlást jóváhagyó SMS-ek nem kerülnek majd azonnal kiküldésre.

Köszönjük megértését és türelmét!

 

Takarékbank Zrt.